Alimente care îţi omoară inteligenţa: Ce trebuie să eviţi

Când este vorba despre nutriţie, merită menţionat că sunt tot felul de alimente: unele, super-alimente, care sunt cele mai bune în special când vrei să pierzi în greutate, în vreme ce altele stimulează funcţiile cognitive şi memoria. Pe de altă parte, unele produse sunt cunoscute că având efecte devastatoare asupra funcţionarii creierului şi nutriţioniştii recomandă să le consumaţi cu moderaţie, pentru a limita efectul negativ. Iată top 6 alimente care îţi omora încet, dar sigur inteligenţă.

02 mai 2014, 20:14
Alimente care îţi omoară inteligenţa: Ce trebuie să eviţi

1. Dulciurile

Zahărul şi dulciurile nu sunt doar inamicii taliei, ci şi ai funcţionarii creierului. Consumul de zahăr pe termen lung poate crea probleme neurologice şi, totodată, interferează cu memoria. În acelaşi timp, zahărul afectează abilitatea de învăţare şi tocmai de aceea este recomandată evitarea semipreparatelor, a zahărului, a siropului din porumb şi a produselor bogate în fructoza.

2. Alcoolul

Alcoolul este cunoscut că afectează ficatul însă cauzează şi ceea ce se numeşte „ceaţă creierului”. Aşa cum sugerează şi numele afecţiunea se referă la sentimentul de confuzie mintală se acţionează că şi cum o ceaţă îţi înconjoară creierului şi astfel claritatea gândirii este afectată. Totodată, memoria este la rândul sau influenţată în mod negativ. Ţi s-a întâmplat să uiţi numele unor obiecte comune sau să nu-ţi poţi aminti anumite evenimente sau să nu mai ştii dacă s-au întâmplat în realitate sau doar ai visat? Acest lucruri ar putea fi rezultatul unui consum ridicat de alcool ce dezechilibeaza funcţionarea creierului. Din fericire aceste simptome sunt reversibile, odată ce ai renunţat la alcool sau ai limitat consumul la 1-2 pahare pe săptămâna.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.