Ceaiurile care te hidratează cel mai bine şi ajută la întărirea oaselor. Neapărat trebuie să le consumi

Ceaiurile care te hidratează cel mai bine şi ajută la întărirea oaselor. De mii de ani, oamenii foloseau infuziile naturale pentru a scăpa de o problemă de sănătate. Ei bine, obiceiurile se păstrează şi în ziua de azi.

23 iun. 2022, 10:27
Ceaiurile care te hidratează cel mai bine şi ajută la întărirea oaselor. Neapărat trebuie să le consumi
Ceaiurile care te hidratează cel mai bine

Ceaiurile care te hidratează cel mai bine şi ajută la întărirea oaselor. Dincolo de conținutul său de antioxidanti și de multiplele beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi, atunci când oamenii nu sunt obișnuiți să bea apă, ceaiul poate ajuta la creșterea aportului de lichide pe parcursul zilei și, astfel, la menținerea unui organism bine hidratat.

Ceaiurile care te hidratează cel mai bine

Ceaiul alb

 este unul dintre cele mai puțin cunoscute de pe piață, dar unul dintre cele mai benefice. Ceaiul alb este o sursă și mai mare de antioxidanți decât ceaiul verde.

Aroma sa blândă o face o băutură răcoritoare excelentă, care este perfectă de băut în orice moment al zilei.

Ceaiul negru are o aromă puternică și are o culoare închisă. Frunzele suferă un proces prelungit de oxidare.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare astăzi pentru puterea sa antioxidantă. În plus, datorită procesului său de oxidare a frunzelor, este bogat în catechine și soflavine, ceea ce previne uzura prematură a țesuturilor organismului.

În plus, consumul acestuia este legat de o reducere a grăsimii corporale, potrivit unui articol publicat în revista Clinical Nutrition.

Ceaiul roşu este cel mai bun pentru a ajuta la combaterea retenției de lichide, potrivit unui studiu publicat în 2020. Are o aromă puternică, de pământ și este greu de băut pentru mulți la început.

Citeşte şi: Ceaiul pe care orice om ar trebui să-l bea în mod regulat. Dr Vlad Ciurea: „Este dovedit că face minuni pentru creier”

Motivele pentru care ar trebui să bei ceai în fiecare zi

Te ajută să fii mai productiv

Ceaiul contine cofeina intr-o proportie mai mica decat cafeaua, asta inseamna ca nu are aceleasi efecte secundare nervoase. De asemenea, promovează o vigilență mentală crescută și este eficientă în îmbunătățirea cogniției și a memoriei.

Este ușor de preparat

Este foarte simplu să faci o ceașcă de ceai, tot ce ai nevoie este o oală sau ceainic, frunze de ceai, apă fiartă și gata!

Are o mulțime de beneficii pentru sănătăte. Antioxidanții din ceaiul verde, negru sunt foarte benefici pentru organism în general.

Păstrează oasele sănătoase

Consumul de ceai verde are un efect mare asupra sănătății oaselor, deoarece permite conservarea lor într-un mod mai bun, menținând o masă osoasă mai mare. În plus, ajută la reducerea riscului de a avea fracturi osoase cauzate de osteoporoză.

Ajutor împotriva respirației urât mirositoare

Dacă oamenii suferă de halitoză sau respirație urât mirositoare, li se recomandă să bea ceai negru din cauza componentelor sale chimice numite polifenoli, aceștia încetinesc formarea bacteriilor care provoacă placa bacteriană. Polifenolii scad nivelurile de producere a acidului, ceea ce permite prevenirea bolilor parodontale.

Ajutor împotriva alergiilor

Când oamenii se confruntă cu o alergie din cauza vremii, idealul este să începi ziua cu o ceașcă de ceai de urzică. Frunzele de urzică liofilizate pot îmbunătăți ușor simptomele alergiei.


loading...
Partenerii noștri