Alimente care te menţin în forma în timpul sarcinii

8 alimente care îţi furnizează necesarul de nutrienţi şi te ajută să te menţii în formă în timpul sarcinii.

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 13:31
Alimente care te menţin în forma în timpul sarcinii

Acid folic

Ştiai că acidul folic este important înainte de concepţie şi în primele săptămâni de sarcină, dar nevoile tale de vitamina B rămân ridicate în toate cele nouă luni de sarcină. Experţii recomandă 400 micrograme pe zi de acid folic, prin suplimente de vitamine sau alimente fortificate (o soluţie este să consumi cereale la mic dejun), şi alte 200 de micrograme prin alimente care sunt in mod natural bogate în folaţi: sparanghel, broccoli, ciuperci, spanac, salată verde.  

Citeşte şi O proaspătă MĂMICĂ a reuşit să SLĂBEASCĂ 12 kilograme într-o lună şi jumătate

Proteine

Gravidele au nevoie de 10 grame de proteine pe zi în plus (pentru un total de cel puţin 60 de grame); fasolea şi lintea sunt o sursă excelentă de proteine, cu aproximativ 15 de grame pe ceaşcă. De asemena, sunt  bogate în fibre, ceea ce ajută la combaterea constipaţiei. O cană de linte fiertă aduce jumătate din necesarul zilnic de folat. „Adăugaţi-le în orez şi în salate”, sugerează Lola O’Rourke, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Americane de Dietetică, citată de Parents.com.

Alimente bogate in fier. Cum maresti absorbtia fierului de catre organism

Broccoli

Conţine nutrienţi necesari pentru o sarcină sănătoasă (cum ar fi calciu şi folaţi), este de bogat în fibre şi antioxidanţi. Conţine multă vitamina C prin urmare ajută organismul sa absoarba fierul, atunci când este asociat cu alimente bogate în fier.

Iata alimente care te mentin in forma in timpul sarcinii pe mami.ro.