ALIMENTE care-ţi stimulează creierul şi-l menţin tânăr

Există anumite alimente care stimulează creierul să fie mai creativ şi îl menţin în formă, având un rol preventiv în apariţia bolilor grave.

20 mart. 2015, 09:21
ALIMENTE care-ţi stimulează creierul şi-l menţin tânăr

Iată ce alimente trebuie să incluzi în dietă pentru a-ţi proteja creierul:

1. Nucile româneşti. Acestea au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru sănătatea creierului. Consumând zilnic câte un pumn de nuci îţi îmbunătăţeşti funcţiile congnitive şi previi îmbătrânirea creierului. Capacitatea de concentrare, procesul de memorare şi creativitatea vor fi îmbunătăţite datorită acestor grăsimi sănătoase, scrie eva.ro.

Citeşte şi Obiceiurile care îţi distrug creierul fără să fii conştient de acest lucru

2. Terciul de ovăz. Creierul tău are nevoie de carbohidraţi sănătoşi. O cercetare realizată de Universitatea din Toronto arată că alimentele bogate în carbohidraţi buni, cum ar fi ovăzul, îmbunătăţesc funcţionarea creierului, datorită faptului că transportă rapid glucoza în creier. Astfel că cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cartofi sau terci de ovăz se concentrează şi memorează mult mai uşor. Optează pentru ovăzul integral sau fulgii mari de ovăz.

3. Alcool de calitate cu moderaţie. Potrivit unor cercetări recente, persoanele care consumă alcool sunt mai creative decât cei care nu obişnuiesc să consume deloc băuturi alcoolice. Însă, specialiştii recomandă prudenţă în privinţa consumului de alcool pentru a evita efectele sale nocive asupra altor organe atunci când este consumat în cantităţi mari.

4. Ciocolata neagră. Datorită conţinutului bogat în flavonoizi, ciocolata îmbunătăţeşte funcţionarea creierului, deoarece favorizează o oxigenare mai bună. Deoarece cacaua este cea care stimulează creierul este recomandat să alegi ciocolata neagră, aceasta având un conţinut ridicat de cacao şi cu multiple beneficii pentru creier.

Citeşte şi Cum să-ţi antrenezi creierul să fie fericit