Alimente de evitat dacă ai tensiunea arterială ridicată

Daca ai probleme cu tensiunea arteriala ridicata trebuie sa tii o dieta scazuta in sodiu si grasimi, asa ca urmatoarele alimente ar trebui sa le eviti cu orice pret.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 21:44
Alimente de evitat dacă ai tensiunea arterială ridicată

Muraturile. Sunt scazute in calorii, ceea ce e bine, dar sunt incarcate cu sodiu. O muratura medie (de aprox. 10 cm) poate avea in jur de 570 mg de sodiu. Asta este mai mult de o treime din limita maxima de sodiu zilnica de 2300 mg!

Supa de pui cu taitei la conserva. Este considerata adesea o mancare usoara care te calmeaza, dar ar trebui defapt se te ingrijorezi avand in vedere ca o singura portie contine 880 mg de sare.

Varza acra. Este scazuta in calorii si merge foarte bine cu niste carnati, nu? Jumatate de cana de varza acra are, intr-adevar, numai 13 calorii dar este de evitat deoarece are peste 460 mg de sodiu.

Cartofii prajiti de la fast food-uri. Desi multe lanturi fast food prajesc, mai nou, cartofii in uleiuri vegetale fara grasimi nocive, nu toate fac lucrul acesta. Si, indiferent de modul de prajire, cartofii contin oricum o cantitate considerabila de grasimi si sodiu. O portie medie are aproximative 19 grame de grasimi si 270 de miligrame de sare.

Bacon. Contine in mare parte numai grasime. Trei felii au 4.5 grame de grasime si 270 de miligrame de sodiu. Incearca alte variante mai scazute in sodiu si grasimi cum ar fii mezelurile de curcan in loc de porc. Consumul de bacon ar trebui sa fie o raritate si nu o obisnuinta zilnica.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro


loading...