Alimente INTERZISE copiilor mici, în funcţie de vârstă

Alimentaţia copilului mic este poate cea mai mare preocupare a mămicilor, încă de când el se naşte. Copilul este hrănit conform indicaţiilor precise ale pediatrului şi orice gram de lapte consumat de sugar în afara schemei de alimentaţie devine un capăt de ţară pentru multe mămici. Astfel, ele îşi pierd orice urmă de relaxare în dorinţa ca micuţul lor să se hrănească corect. Totuşi, de multe ori se fac şi multe greşeli în alimentaţia copilului, mai ales când acesta începe să mănânce diversificat.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 05:58
Alimente INTERZISE copiilor mici, în funcţie de vârstă

Părinţii se ghidează cu sfinţenie luni de zile după indicaţiile medicului, însă unii dintre ei, după ce îşi văd copilul deja ridicat de la nivelul pătuţului, că a crescut în greutate, că mai merge prin casă, fie de-a buşilea, fie ţinut de mânuţă, şi mai ales că mănâncă diversificat, îl consideră „om mare” şi îi mai dau şi alimente interzise pentru vârsta sa, fără să mai consulte medicul.

O clipă de neatenţie sau de superficialitate poate avea însă urmări grave, de la indigestii, intoleranţe, alergii, până la celebrele obstrucţii respiratorii cauzate de câte o alună rebelă, care nu se ştie cum ajunge pe calea nazală. Aşadar, orice părinte trebuie să aibă foarte clară în minte şi notată în bucătărie lista alimentelor interzise copiilor în funcţie de vârsta lor.

Între 4 şi 6 luni trebuie evitată hrana solidă, iar alimentaţia bebeluşului trebuie să fie constituită doar de laptele matern sau de cel formulă, chiar dacă unii pediatri recomandă diversificarea alimentaţiei începând cu vârsta de 4 luni.

Până la vârsta de 1 an, în alimentaţia copilului nu au ce căuta mierea, care poate provoca botulism, untul de arahide şi laptele de vacă.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro