Alimente pe care le poţi consuma după ce ai făcut sport

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştii despre alimentaţia după antrenamentul sportiv este că ai nevoie de o masă după o jumătate de oră, maximum o oră, de la efectuarea exercitţiilor epuizante, pentru a-ţi recăpăta energia şi a-ţi repara ţesuturile musculare.

07 nov. 2014, 17:05
Alimente pe care le poţi consuma după ce ai făcut sport

Iată ce alimente poţi consuma după ce ai făcut sport:

1. Ouă şi suc de portocale. Ouăle sunt cea mai bună sursă de proteine, care se găsesc atât în albuş, cât şi în gălbenuş. Sucul de portocale vine în plus cu aportul de carbohidraţi şi vitamina C. Dacă antrenamentele tale au loc dimineaţa, ia-ţi cu tine un ou fiert şi o sticlă de suc proaspăt de portocale. Te vor ajuta să-ţi recapeţi vitalitatea după exerciţiile extenuante şi îţi vor da energie pentru partea următoare a zilei, scrie one.ro.

2. Bananele. Bananele sunt cele mai bune fructe după antrenament. O banană conţine până la două grame de proteine, jumătate de gram de grăsimi, circa 600 de miligrame de potasiu şi niciun pic de colesterol.

3. Ton şi biscuiţi integrali. O conservă de ton în apă are 42 de grame de proteine la mai puţin de 200 de calorii. Tonul mai conţine şi seleniu şi vitaminele B3, B6 şi B12. Biscuiţii din cereale integrale sunt o bună sursă de carbohidraţi. Pentru un plus de gust şi de vitamina C, adaugă şi zeama de la o jumătate de lămâie.

4. Musli, lapte şi iaurt. Cerealele integrale, cum ar fi musli conţin proteine, carbohidraţi şi multe alte vitamine şi minerale importante, în timp ce laptele este bogat în caseină şi proteine. Pentru un plus de proteine adaugă o lingură de iaurt, iar pentru aportul de vitamine câteva fructe de pădure care ajută la prevenirea febrei musculare.

5. Fructe uscate şi alune. Fructele uscate sunt cea mai bună soluţie pentru a te scoate din încurcătură. Adaugă în rucsacul pentru sală şi o pungă cu fructe uscate combinate cu alune. Alunele au un conţinut ridicat de proteine în timp ce fructele conţin doza perfectă de carbohidraţi pentru a-ţi reface musculatura.

Citeşte şi GUSTĂRI SĂŢIOASE care stimulează metabolismul