Alimente sănătoase care contribuie la apariţia inflamaţiilor în organism

Te confrunţi cu o creştere în greutate, crezi că araţi mai bătrân decât în realitate ori te simţi obosit sau te îmbolnăveşti tot timpul?

09 mai 2016, 20:27
Alimente sănătoase care contribuie la apariţia inflamaţiilor în organism

Kellyann Petrucci, naturopat, nutritionist si expert in inflamatii considera ca vinovatul pentru problemele tale ar putea fi inflamatia cronica.

Cea mai buna modalitate de a combate inflamatia cronica, sustine Petrucci, este prin dieta. Este vorba despre o alimentatie din care nu lipsesc proteinele de buna calitate, supa de pui, legumele, grasimile sanatoate, fructele si nucile si alunele. Este dieta naturala pe care organismul uman este programat genetic sa aiba nevoie de ea.

Insa vindecarea inflamatiei cronice nu presupune doar adaugarea de alimente antiinflamatorii ci si eliminarea celor care sustin inflamatiile. Poate ca stii ca zaharul si faina alba fac parte din ultima categorie, insa mai exista si altele care te-ar putea surprinde.
Iata 5 alimente sanatoase care contribuie la aparitia inflamatiilor in organism.

Painea din grau integral

Zaharul din acest timp de paine creste nivelul glucozei din sange motiv pentru care organismul incepe sa produca in cantitati mari citokina, o molecula proteica pro-inflamatie. De asemenea, zaharul ridica nivelul de glicatie, o molecula distructiva ce hraneste inflamatiile.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.