Alimente sănătoase pe care NU le mâncăm

Nutriţioniştii ne îndeamnă întotdeauna să mâncăm cele mai sănătoase alimente. Iar legumele şi fructele se află mereu în fruntea clasamentului atunci când vine vorba despre un stil de viaţă echilibrat. Cu toate acestea, există unele alimente care, deşi sunt foarte bogate în vitamine, sunt ocolite cu graţie de consumatori. Specialiştii de la webMD.com au alcătuit un top al celor mai sănătoase 6 alimente pe care oamenii nu le includ în meniul de zi cu zi.

RomaniaTV.net
16 apr. 2012, 07:50
Alimente sănătoase pe care NU le mâncăm

1-2. Fasolea şi lintea.

Având în vedere conţinutul bogat de proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu şi zinc, fasolea şi lintea sunt „superstarurile” legumelor. Cu toate acestea, multă lume le sare din lista de cumpărături. Iar când, totuşi, le achiziţionează, sunt preferate conservele. Nutriţioniştii avertizează însă că, deşi sunt mai convenabile pentru buzunar, alimentele îşi pierd, prin conservare, până  40 la sută din proprietăţi.

3. Pepenele. Pentru unii poate fi fructul preferat al verii, insa sunt destui care, din cauza continului sau ridicat de zahar, il ocolesc. Si rau fac. Specialistii in nutritie il recomanda tocmai pentru sucul dulce, dar scazut in calorii, bogat in vitaminele A, C si potasiu.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.