Alimente și băuturi pe care nu trebuie să le consumi după 50 de ani. Avertisment teribil al specialiştilor!

După ce ai trecut de 50 de ani trebuie să fii mult mai atenta la sănătatea ta, în special la funcționarea inimii. Organismul necesită mult mai multă îngrijire, iar unele alimente devin pur şi simplu interzise!

04 apr. 2022, 10:05
Alimente și băuturi pe care nu trebuie să le consumi după 50 de ani. Avertisment teribil al specialiştilor!
Alimente și băuturi pe care nu trebuie să le consumi după 50 de ani

Alimente și băuturi pe care nu trebuie să le consumi după 50 de ani. Există un motiv pentru care după o anumită vârstă trebuie să-ți schimbi stilul de viață. Dieta joacă un rol important în sănătatea organismului.

Alimente și băuturi pe care nu trebuie să le consumi după 50 de ani

Nutriţioniştii sunt de părere că există anumite alimente pe care trebuie să le eviți, pentru ca organismul tău să funcționeze, în continuare, fără probleme! Probabil aveți nevoie de motivații și recomandări, așa că mai jos găsiți o listă cu cele mai nesănătoase alimente pentru inimă, scrisă de nutriționiști:

Carnea grasă și alimentele prăjite. Consumul de grăsimi saturate trebuie diminuat considerabil, după ce împlinești vârsta de 50 de ani. Este bine să ştii că o dietă bogată în grăsimi saturate și săracă în legume, fructe și fibre favorizează apariția bolilor de inimă!

Dieta leneșilor sau cum să scapi de 15 kilograme în 30 de zile. Cum poți să slăbești fără să faci nimic

Băuturile carbogazoase și chipsurile. Deși sunt extrem de delicioase și constituie cel mai bun snack pentru o seară de film cu prietenii sau o ieșire în oraș cu familia și oamenii cei mai dragi, băuturile carbogazoase trebuie evitate, după vârsta de 50 de ani, deoarece acestea favorizează diabetul și alte afecțiuni serioase. De asemenea, chipsurile din cartof sunt alimente pe care trebuie să le eviți, deoarece conțin mult ulei și grăsimi saturate! Acestea aduc lucruri rele pentru inimă: sodiu, grăsimi saturate și zahăr. Gustările preambalate (și fursecurile, de asemenea) nu numai că sunt bogate în sodiu (sare), dar și îngrașă, fiind foarte gustoase și consumate de aceea în exces. Și zahărul este periculos pentru inimă. Băuturile tip cola sunt bogate în zahăr, care favorizează diabetul, obezitatea și bolile de inimă. Oricând există alternativa unor băuturi carbogazoase sănătoase, cel mai la îndemână fiind apa.

Dieta lui Dumnezeu, regimul alimentar care face furori. Cât poți slăbi dacă urmezi meniul Creatorului

Băuturile cu îndulcitori artificiali. Sfatul specialiștilor este să renunți la orice tip de băutură carbogazoasă, indiferent dacă are zahăr sau îndulcitori artificiali precum aspartanul, și să bei cât mai multă apă. Renunțarea la băuturi cu zahăr în favoarea unora dietetice, ca să scadă caloriile și zahărul, pare o mișcare deșteaptă, dar de fapt nu e. Băuturile cu îndulcitori artificiali sunt asociate cu boli cardiometabolice. Un studiu a constatat că aceia care beau zilnic sucuri „dietetice” au un risc mai mare cu 37% să facă boli cardiometabolice și cu 67% mai mare să facă diabet, decât cei care nu beau.

Gogoșile și papanașii. Oricât de delicioase ar fi gogoșile sau papanașii, este indicat să le eviți după vârsta de 50 de ani. Nu numai că sunt prăjite în mult ulei, dar sunt bogate în carbohidrați rafinați și zahăr, despre care este inutil să mai adăugăm ceva. Să nu mai spunem nici că papanașii n-au niciun haz fără smântână și dulceață!