Alimentele care îţi ţin de foame pentru mai mult timp

Ți s-a întâmplat să ți se facă foame cu mult înainte de prânz, deși ai mâncat micul dejun? Este una dintre cauzele care ne determină pe mulți dintre noi să consumăm gustări nesănătoase, bogate în zahăr și grăsimi, cu un conținut ridicat de calorii.

RomaniaTV.net
30 iul. 2018, 11:47
Alimentele care îţi ţin de foame pentru mai mult timp

Dar ce poți face pentru a evita senzația intensă de foame? Se pare că tot alimentele sunt soluția, dar secretul este să le alegi pe cele sățioase, care reduc foamea și te ajută astfel să slăbești. Descoperă șapte alimente care îți țin de foame pentru mai mult timp:

Ouăle

Există un motiv pentru care ouăle sunt consumate de obicei la micul dejun. Un studiu recent efectuat de cercetătorii americani a dezvăluit faptul că persoanele supraponderale care au mâncat ouă la micul dejun au resimțit senzație de foame mai târziu decât cele care nu au consumat ouă la prima masă din zi. Participanții la studiu aveau un nivel mai mic de grelină, un hormon care stimulează apetitul, și un nivel ridicat de peptină, hormonul care îi transmite creierului mesajul că stomacul este plin. Ouăle sunt o combinație perfectă de proteine și grăsimi, fiind astfel alimentul ideal pentru micul dejun.

Avocado

Pulpa verde și cremoasă a fructului de avocado nu este doar gustoasă, ci este și bogată în fibre și grăsimi mononesaturate, benefice pentru inimă. Cu alte cuvinte, avocado poate fi alimentul ideal care te ajută să ții foamea la distanță pentru mai mult timp. Alimentele bogate în fibre și grăsimi sunt digerate mai greu, ceea ce îți oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp. De asemenea, acidul oleic conținut de avocado îi transmite creierului că stomacul este plin. Dar nu uita că avocado are multe calorii, prin urmare ar trebui să consumi numai jumătate de fruct la o masă (aproximativ 140 de calorii).

Citeşte continuarea pe Eva.ro.