Alimentele care sunt un adevărat pericol pentru siluetă. Deşi sunt folosite în diete, acestea îngraşă foarte rău. Un nutriţionist cunoscut atrage atenţia: Trebuie să ne ferim de ele!

Chiar dacă anumite alimente sunt sănătoase dacă sunt consumate separat și nu influențează silueta, nutriționiștii atenționează că modul de gătire este, de asemenea, important.

04 aug. 2021, 17:26
Alimentele care sunt un adevărat pericol pentru siluetă. Deşi sunt folosite în diete, acestea îngraşă foarte rău. Un nutriţionist cunoscut atrage atenţia: Trebuie să ne ferim de ele!

Alimentele care sunt un adevărat pericol pentru siluetă.  Alimentația este un element esențial în procesul de pierdere în greutate. De fapt, slăbirea se bazează pe un principiu simplu: deficitul caloric. Astfel, poți fi tentat să consumi diferite alimente cât mai sănătoase, dar care să conțină mai multe calorii decât crezi, de fapt.

Alimentele care sunt un adevărat pericol pentru siluetă.  Un nutriţionist cunoscut atrage atenţia

„Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul în care sunt preparate. Adică să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care
nu le vedem cu ușurință; să nu bem caloriile (smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea), să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele (optează pentru înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate).

Există percepția greșită asupra multor preparate că ar putea fi consumate fără probleme în diete doar pentru că sunt realizate din ingrediente sănătoase.

Legumele sautee de la restaurant. Deși legumele sunt cele mai sănătoase opțiuni alimentare, în realitate când le comandăm la restaurant sotate, au o cantitate cel puțin generoasa de unt sau ulei și asta face ca o astfel de garnitură să depășească uneori chiar și 400 de kcal.

Smoothie-urile. Într-o băutură de 500 ml regăsim adesea fructe, miere, cereale, nuci crude sau fulgi de cocos și nu de puține ori un smoothie aparent inofensiv ajunge chiar la 500 de kcal (cât o masă principală) pe care de multe ori nici nu le luăm în calcul atunci când „nu slăbim, deși mâncăm sănătos”.

Sorbetto de fructe. Sorbetto în varianta originală conține doar fructe, însă între timp versiunile comerciale au de regulă și zahăr adăugat, iar o cupă de sorbetto conține cam 130 de kcal, ceea ce nu este foarte mult însă problema apare din faptul că majoritatea oamenilor mănâncă 2-3 cupe de înghețată, ceea ce duce la un aport caloric crescut.

Pastele cu legume. Au multe calorii mai ales atunci când se pierde din vedere mărimea porției. Pentru o persoană care dorește să slăbească porția de paste nu ar trebui să depășească 4-5 linguri (40 g), iar la restaurante porțiile ajung să cântărească și 350g. De asemenea, asocierea dintre paste și grăsimea pusă la sosul de paste (ulei de măsline, unt, smântână, parmezan) fac adeseori ca o porție de paste cu legume să depășească cu mult caloriile necesare, deși fiecare ingredient în parte este potrivit în dietă în cantitate mică”, scrie Cori Grămescu.

Citeşte şi: Acestea sunt alimentele ideale pentru a te ajuta să slăbești cât ai clipi. Adaugă-le imediat în dieta ta!