Alimentele care te întineresc. Află care sunt cei mai puternici duşmani naturali ai îmbătrânirii

Îmbătrânirea este un proces firesc şi ireversibil ce nu scuteşte pe nimeni. Totuşi, natura ne poate ajuta să ne menţinem cât mai mult timp tinereţea. Este vorba despre câteva alimente care fac minuni pentru organismul nostru.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 07:50

Suplimente alimentare, creme, seruri, loţiuni şi chiar unele pastile îndoielnice care promit întinerirea… Un întreg arsenal cu care luptă mai ales femeile, prin excelenţă preocupate să arate bine, să fie frumoase, iar bătrâneţea să le ocolească cât mai mult. 

Dar în acelaşi timp s-a demosntrat că anumite alimente, consumate regulat, fac adevărate minuni pentru menţinerea tinereţii. Aceste alimente nu sunt altceva decât câteva fructe şi legume, recunoscute pentru efectele lor antiîmbătrânire.

 

Avocado: Este un fruct care conţine mult potasiu. Potasiul joacă un rol foarte important în organism, fiind unul dintre mineralele foarte importante pentru funcţionarea corectă a rinichilor. În ce priveşte „efectele lui estetice”, potasiul ajută la relaxarea mulsculaturii. Astfel, potasiul acţionează indirect asupra muşchilor faciali, care se destind astfel, iar ridurile mai profunde, cum sunt cele de pe frunte şi cele oblice dintre nas şi colţurile gurii se estompează vizibil.În plus, conţinutul bogat în acizi graşi şi vitaminele E,C şi K pe care îl conţin fructele de avocado previn „înmuierea” ţesuturilor, estompând astfel şi ridurile fine ale pielii feţei. În afară de consumul alimentar, fructul de avocado poate fi folosit şi în îngrijirea cosmetică, amestecat în măştile pentru faţă şi corp, în creme şi în alte produse de frumuseţe.

Cartoful dulce: Este un superoxidant, fiind bogat în beta-caroten, o provitamină ce conţine compuşi antioxidanţi. cartoful dulce conţine şi acizi fenolici în cantităţi mari ce au, de asemenea, rol antioxidant şi, indirect, un rol protector faţă de efectele îmbătrânirii. În plus, pentru persoanele pretenţioase cu silueta lor, cartoful dulce, spre deosebire de cel obşnuit, nu îngraşă.

Rodia: este fructul-duşman al proceselor de oxidare, deoarece conţine antioxidanţi puternici. Or, se ştie deja, oxidarea celulelor se produce atunci când celule nu sunt bine oxigenate. Totodată, ritmul regenerării celulelor este mai mic comparativ cu cel de distrugere a lor, ceea ce face ca organismul să îmbîtrânească. Nutriţioniştii recomandă cu insistenţă consumul regulat de suc natural de rodie sau al fructului ca atare, dearece acesta ajută la creşterea activităţi antioxidante naturale a organismului şi restabileşte bioritmul natural al acesteia.