Alimente toxice pe masa de Crăciun. Ce se ascunde de fapt în carnea tocată din magazine

Masa de Crăciun s-a transformat dintr-un deliciu, într-o bombă toxică. Specialiştii avertizează în privinţa cărnii tocate din   hypermaketuri, dar şi în privinţa altor alimente precum maioneza, cozonacul, castravetii murati, caşcavalul sau preparatele tradiţionale gata făcute. Acestea sunt bogate în aditivi care provoacă de la dureri de cap şi alergii severe până la cancer.

RomaniaTV.net
23 dec. 2015, 07:47
Alimente toxice pe masa de Crăciun. Ce se ascunde de fapt în carnea tocată din magazine

Carnea tocata contine mai bine de şase aditivi care pot masca faptul ca poate fi alterata sau contine resturi alimentare.

Asociaţia Protecţiei Consumatorilor din România a efectuat un studiu privind calitatea bucatelor de pe masa de Crăciun.

,,La carnea tocata si la carnatii proaspeti am identificat un colorant folosit in industria texitilă, rosu de cosenila. În toba caltabos am identificat glutamat monosodic, care este un potentiator degust si aroma musca si folosirea acestuia ridica suspiciuni in privinta ingredientelor principale. Am găsit si cascaval cu clorura de calciu”, a spus COSTEL STANCIU, reprezentant Asociaţia protectiei consumatorilor, pentru România TV.

Medicii avertizează că astfel de produse alimentare toxice pot provoca multe afecţiuni grave, de la tulburări intestinale la cancer.

Citeşte şi