Alimentul banal care te scapă de depresie și aduce mari beneficii pentru sănătate

Consumul de ciuperci ar putea ajuta la scăderea riscului de a suferi depresie, spun datele celui mai nou studiu. Experții Colegiului de Medicină Penn State au analizat datele privind dieta și sănătatea mintală de la peste 24.000 de adulți.

13 oct. 2021, 22:07
Alimentul banal care te scapă de depresie și aduce mari beneficii pentru sănătate

Alimentul banal care te scapă de depresie. Cercetările lor timp de un deceniu au arătat că voluntarii care au evitat ciupercile au mai multe șanse să dezvolte depresie.

Alimentul banal care te scapă de depresie. Beneficiile neștiute ale ciupercilor

Autorul principal, dr. Joshua Muscat, spune: „Studiul se adaugă listei beneficiilor posibile pentru sănătate ale consumului de ciuperci.”

Academicii cred că un aminoacid antiinflamator produs de ciuperci ar putea sta în spatele efectului. Dr. Djibril Ba, cercetătorul principal al studiului, a declarat: „Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de aminoacid ergotioneină – un antiinflamator care nu poate fi sintetizat de oameni.

Avand un nivel ridicat de aminoacid ergotioneină, poate reduce riscul de stres oxidativ, care ar putea ameliora, de asemenea, simptomele depresiei.

Studiile anterioare au arătat că ergotioneina poate ajuta la scăderea șanselor persoanelor care dezvoltă schizofrenie, tulburare bipolară și depresie.

Citește și: Singurul aliment pe care ar trebui să îl mănânci seara pentru a slăbi și a dormi mai bine. Toate gospodinele îl au în frigider!
Potasiul din ciupercile albe este, de asemenea, cunoscut pentru a ajuta la reducerea apariției anxietății.

Dar cercetătorii nu au făcut distincția cu ce tip de ciuperci au fost consumate, așa că nu au putut determina care sunt cele mai bune pentru reducerea bolilor mintale.

Participanții au fost împărțiți în trei grupe, în funcție de câte ciuperci au mâncat. Cel mai mic tertil nu a consumat niciunul, în timp ce parantezul din mijloc a consumat echivalentul a 4,9 g pe zi.

Voluntarii din cel mai înalt terț au mâncat în medie 19,6 g pe zi. Aceasta reprezintă aproximativ un sfert din porția standard.

Datele acesuia au fost preluate și din codurile alimentare ale Departamentului Agriculturii din SUA, care ar fi putut fi clasificate greșit sau înregistrate inexact.

Cercetătorii au preluat datele studiului din Sondajul Național de Examinare a Sănătății și Nutriției, care se bazează pe rechemarea dietei auto-raportată de până la două zile. Și depresia a fost măsurată folosind Chestionarul de sănătate al pacientului.

Citește și: Nicuşor Dan aruncă vina pe administraţia Gabrielei Firea pentru nereuşitele sale în primul an de mandat. „În ultimele 11 luni am reuşit să evităm falimentul. Am plătit datoriile vechii administraţii pentru târguri şi bâlciuri”