Alimentul banal care transformă mâncarea în otravă. Evită să mai găteşti cu aşa ceva

Potrivit unui studiu realizat de APC România, bulionul care se găseşte în comerţ este mai toxic decât credem. Multe dintre sortimentele analizate conţineau un aditiv alimentar periculos pentru sănătate.

03 dec. 2021, 18:06
Alimentul banal care transformă mâncarea în otravă. Evită să mai găteşti cu aşa ceva

Alimentul banal care transformă mâncarea în otravă. Este vorba despre bulionul din comerţ. Un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor România a arătat că 78% din bulionul şi pasta de tomate analizate reprezintă un pericol pentru sănătate.

Alimentul banal care transformă mâncarea în otravă

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor România a analizat 71 de sortimente de tomate în conservă (bulion, pastă de tomate, roşii pasate, tomate decojite, roşii tăiate cuburi).

În urma studiului, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au stabilit că  78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare, deoarece conţine concentrat de tomate, de provenienţa necunoscută, diluat cu apă până la obţinerea tipului de bulion sau pastă de tomate.

Citeşte şi Alimentul care e otravă pentru organism. Duce la declanşarea cancerului. Anunţul făcut de specialişti: Ar trebui să dispară din farfuria oricăruia dintre noi

Mai mult, în celelalte sortimente de tomate în conservă, altele decât bulionul şi pasta de tomate, s-a identificat un singur aditiv alimentar şi anume acidul citric.

Potrivit studiului, 52% din tomatele în conservă (roşii tăiate cuburi, roşii tocate, tomate decojite, roşii pasate, pulpă de roşii), altele decât bulionul şi pasta de tomate, conţin acid citric.

E 330 – acid citric – este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților. Nu trebuie consumate alimente ce conțin acid citric de către cei care au afecțiuni cardiovasculare sau renale, afecțiuni ale aparatului digestiv și diaree, potrivit realitatea.net

Citeşte şi Otrava care îţi distruge oasele! O bei in fiecare zi fără să ştii cât de toxică este pentru organism