Alimentul minune care poate înlocui carnea! Te ajută să slăbești în timp ce îl mănânci

Din fericire, există un aliment foarte sănătos care poate înlocui carnea, făcându-ne să slăbim în timp ce îl consumăm, deoarece conține grăsimi necesare detoxifierii organismului și tocmai de aceea este considerat un superaliment.

05 feb. 2023, 09:20
Alimentul minune care poate înlocui carnea! Te ajută să slăbești în timp ce îl mănânci

Persoanele care vor să slăbească, încearcă să găsească alternative pentru a înlocui carnea. Dintre toate fructele, doar unul îndeplinește toate calitățile pentru a avea o siluetă de invidiat, deoarece este foarte sănătos și are o mulțime de beneficii pentru organism.

Este vorba despre avocado, care conține numeroase grăsimi necesare detoxifierii organismului.

Fructul exotic conține proteine, grăsimi sănătoase, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9 (acid folic). De asemenea, avocado conține toți aminoacizii esențiali, atât omega 3, cât și omega 6.

Citiți și: De ce e bine să mănânci avocado dimineaţa şi să îl eviţi seara

Motivul pentru care avocado poate înlocui carnea cu succes și te ajută să slăbești

Un studiu arată că persoanele care consumă des de avocado pot slăbi rapid, asta pentru că fructul are rolul de a reduce grăsimea abdominală, conform doc.ro

În ultima perioadă, avocado a câștigat tot mai mult în popularitate și a devenit inclus aproape în mesele zilnice.

Studiul la care au participat 105 adulți, dintre care unii supraponderali, iar alții cu obezitate, li s-a oferit o masă pe zi timp de 12 săptămâni. Femeile care au consumat avocado ca parte a mesei zilnice au constatat o reducere a grăsimii abdominale viscerale mai profunde. Potrivit investigatorilor, scopul nu a fost pierderea în greutate, ci înțelegerea felului în care consumul de avocado influențează modul în care indivizii își stochează grăsimea corporală.

Rezultatul a fost că participanții de sex feminin care au consumat un avocado pe zi în timpul mesei au avut o reducere a grăsimii abdominale viscerale și au experimentat o reducere a raportului dintre grăsimea viscerală și cea subcutanată, indicând o redistribuire a grăsimii departe de organe. Cu toate acestea, distribuția grăsimilor la bărbați nu s-a schimbat și nici bărbații, nici femeile nu au avut îmbunătățiri ale toleranței la glucoză.

Cercetătorii au observat că un stil alimentar care include un avocado în fiecare zi a influențat modul în care oamenii stochează grăsimea corporală într-un mod benefic pentru sănătatea lor, cu toate că beneficiile s-au observat doar la femei.

Așadar, avocado este un fruct plin de grăsimi nesaturate, care poate să înlocui carnea. Nutriționiștii spun că avocado nu ar trebui consumat alături de carne, pentru că este foarte caloric. De asemenea, carnea roșie poate favoriza inflamația în organism, datorită conținutului de grăsimi saturate.

Citiți și: Cum să menții un avocado copt timp de câteva luni. Trucul simplu pe care trebuie să îl știe orice gospodină!