Alimentul minune care te ajută să ții glicemia sub control!

În momentul în care avem control asupra glucozei din sânge reducem riscul de a dezvolta boli de rinichi, boli cardiovasculare sau pierderea vederii, un efect advers al diabetului. Din fericire, pe lângă medicație, exerciții fizice și o dietă corespunzătoare, există un aliment care ne ajută să ții glicemia sub control. Iată care este băutura care scade glicemia.

02 mart. 2022, 22:35
Alimentul minune care te ajută să ții glicemia sub control!

Este foarte important să luăm în calcul faptul că nu există o singură băutură sau un singur aliment menit să scadă glicemia. Trebuie să avem în vedere o dietă echilibrată în care să evităm anumite alimente sau băuturi care ne pot crește sever glicemia. Printre cele mai bune băuturi care pot fi consumate pentru a ține sub control glucoza din sânge este laptele de vacă.

Alimentul minune care te ajută să ții glicemia sub control!

CITEȘTE ȘI: Alimentul banal care face minuni pentru sănătate. Previne bolile cardiovasculare, are o mulțime de vitamine și ajută împotriva cancerului de colon și al diabetului

Multe persoane consumă mult zahăr din băuturile carbogazoase, ceaiuri îndulcite, smoothie-uri, cafele sofisticate cu tot felul de siropuri și toate acestea contribuie la fluctuațiile glicemiei. Pentru a o ține sub control este nevoie de o combinație de proteine și carbohidrați.

Proteinele ajută la încetinirea digestiei, iar astfel îți oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp. Deși apa este o excelentă sursă de hidratare nu afectează nivelul glicemic.

CITEȘTE ȘI: Mierea are efecte miraculoase asupra organismului. Previne diabetul, te scapă de alergii și reglează nivelul colesterolului

Laptele de vacă este alegerea perfectă pentru persoanele care suferă de diabet sau au fost diagnosticate cu pre-diabet.

Un studiu publicat în Diabetes Metabolism Research and Review sugerează că dacă laptele de vacă consumat zilnic, nu numai că ține sub control glicemia, dar îmbunătățește totodată și răspunsul insulinei, o altă componentă crucială pentru controlul diabetului.

Laptele de vacă conține 12 grame de carbohidrați și 8 grame de proteină de calitate și ajută la menținerea sațietății. În plus, conține 13 nutrienți esențiali inclusiv calciu, vitamina D, vitaminele B, antioxidanți precum seleniu și mulți alții.