Alimentul pe care trebuie să-l mănânci cu o oră înainte de culcare. Ajută creierul și te face să adormi mai repede

Tu știi ce poți mânca cu o oră înainte de culcare? Această gustare delicioasă ajută enorm creierul și te face să adormi cu ușurință.

22 ian. 2024, 22:14
Alimentul pe care trebuie să-l mănânci cu o oră înainte de culcare. Ajută creierul și te face să adormi mai repede
Alimentul pe care e bine să-l consumi înainte de culcare

Este bine să știi ce e bine să mănânci înainte de culcare dacă vrei să ai un creier sănătos și totodată, să adormi mai repede. Există unele alimente interzise, în timp ce unele sunt chiar recomandate.

Mulți dintre noi știm deja ce nu e bine să facem înainte de culcare. Specialiștii recomandă să evităm consumul de alcool, cafea și de asemenea nu sunt recomandate nici dulciurile.

Pentru un somn mai liniștit, este recomandat să evităm să petrecem prea mult timp în fața ecranelor. Astfel, telefonul, tableta, dar și televizorul, ar fi bine să fie închise cu ceva timp înainte de a ne băga la somn.

Citește și: Surpriză de proporții dezvăluită de specialiști. Efectele negative ale alimentului natural despre care se credea că face bine

Există o gustare care ne ajută să dormim mai bine. Dincolo de asta, conține și nutrienți esențiali pentru crier, dar și pentru organism.

Dacă vrem o stare de bine și vrem să ne trezim odihniți a doua zi, putem opta pentru aceasta. Este vorba despre nuci. Pe ele e bine să le mănâci cu o oră înainte de a te pune la somn. Au foarte multe beneficii și sunt considerate „minuni ale naturii”.

Despre nuci se știe deja că fac minuni pentru creier. Ele sunt bogate în magneziu, dar și acizi grași Omega-3. Aceste elemente sunt esențiale pentru sistemul nervos.

Ele stimulează producția de melatonină, astfel, dacă alegi să le mănânci înainte de culcare, vei avea un somn odihnitor. În fiecare noapte, corpul tău se va regenera.

Acest lucru este susținut și de Meghan Dillon, dietetician nutriționist înregistrat și asociat de nutriție la HelloFresh. Acesta a explicat de ce e bine să mâncăm nuci înainte de culcare, potrivit Mashed.

Citește și: Alimentul adorat de români pe care doctorul Vlad Ciurea nu îl recomandă deloc: „Moleșește activitatea cerebrală”

Nucile conțin mici cantitățu de melatonină, hormonul care reglează ritmul circadian și poate contribui la inducerea somnului. Totodată, această gustare mai are și triptofan, un amnioacid esențial în reglarea somnului.

Dacă mănânci nuci cu o oră înainte de culcare, corpul tău va intra într-o stare de relaxare. Efectele le vei vedea odată ce te pui la somn, dar și a doua zi de dimineață, când o să te trezești mult mai odihnit.

„Dacă sistemul nervos parasimpatic nu este activat, ne putem simți stresați și tensionați, având dificultăți în a adormi deoarece corpul nu se relaxează corespunzător“, recomandă medicul Dillon.