Alin Burcea, CEO al Paralela 45: "Suntem lăsaţi în voia sorţii! Statul nu ne susţine, nu a făcut nimic pentru mediul de afaceri"

Publicat: Vineri, 20 Martie 2020 08:16 // Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020 08:16 // Sursa: romaniatv.net

Alin Burcea, CEO al Paralela 45, una dintre cele mai mari companii de turism de pe plan local, spune că, prin măsurile de susţinere a mediului de afaceri anunţate astăzi de premierul Ludovic Orban, Guvernul nu a făcut absolut nimic.

Atenţie! Statul nu susţine nicio sumă netă pentru salariaţi, doar impozitele. Din păcate, modul în care este comunicat acest lucru este făcut în aşa fel încât să facă oamenii să creadă că statul susţine ceva din aceste salarii.

Ei bine, statul nu susţine nimic, doar impozitul pe salarii. În rest, niciun cuvânt despre taxele şi impozitele care trebuie achitate către ANAF, asa cum au propus mai multe asociaţii patronale!”, consideră antreprenorul.

Citește și: Cea mai proastă afacere în plină pandemie. Mossad-ul a cumpărat 100.000 de teste pentru Covid-19, dar toate sunt incomplete

Paralela 45 a avut în 2019 un rulaj circa 70 de milioane de euro, are 50 de agenţii deschise la nivel naţional şi înregistrea­ză un număr de circa 200 de angajaţi.

Alin Burcea crede că Guvernul ar fi trebuit să se împrumute masiv pentru a susţine firmele româneşti: „Punctul meu de vedere este foarte clar: suntem lăsaţi în voia sorţii!

Guvernul ar fi trebuit să se împrumute masiv pentru a susţine firmele româneşti, poate şi ar trebui să o facă. De asemenea, nicio vorbă referitor la creditele firmelor şi la amânarea plăţii acestora, cum a făcut, de exemplu, Ungaria. După părerea mea, in circa două luni 1 milion de oameni vor fi în somaj”.

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert: "Noi ne asumăm pierderile din închiderea magazinelor pentru protecţia angajaţilor şi a clienţilor"

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, face apel la o responsabiltate colectivă între toţi actorii economici care sunt partea unui contract având în vedere criza actuală care loveşte pe toată lumea.

Pentru a proteja angajaţii şi clienţii de răspândirea virusului COVID-19, Dan Şucu a luat decizia dramatică de a închide toate magazinele şi a trimite 2.500 de oameni acasă, asumându-şi susţinerea financiară a lor.

El şi-a asumat pierderile care vor interveni din această închidere totală.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă că Guvernul va plăti salariile angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic. "Va trebui să injectăm bani în economie"

În acelaşi timp, susţine că ceilalţi parteneri contractuali, proprietari de spaţii comerciale, mall-uri, bănci, furnizori, nu manifestă aceeaşi întelegere a situaţiei în care se află economia şi toate companiile.

Cu greu reuşim să ajungem la un compromis echitabil. Într-o circumstanţă atât de nefericită, toţi actorii economici din piaţă trebuie să-şi asume pierderi.” a menţionat Dan Şucu într-o opinie scrisă pentru ZF.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alin Burcea coronavirus pandemie de coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H