Alina Gorghiu aruncă săgeţi către userişti: O asociere cu PSD și AUR ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Textul moţiunii, devastator pentru ei!

Alina Gorghiu atrage atenţia după ședința Biroului Permanent Național al PNL, că parlamentarii USRPLUS nu au suficiente semnături pentru a depune singuri o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

02 sept. 2021, 16:33
Alina Gorghiu aruncă săgeţi către userişti: O asociere cu PSD și AUR ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Textul moţiunii, devastator pentru ei!

Alina Gorghiu aruncă săgeţi către userişti. Gorghiu a adăugat că aceștia ar putea depune moțiunea împreună cu PSD și AUR, subliniind că ”o asociere cu PSD și AUR ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS”.

Alina Gorghiu aruncă săgeţi către userişti: O asociere cu PSD și AUR ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS

Liberala a adăugat că le dă garanții celor de la USRPLUS că ”textul moțiunii PSD va fi devastator pentru miniștrii USR”, amintind totodată de PSD care și-a dat jos propriul guvern.

”USR PLUS nu are suficiente semnături pentru a depune o moțiune. O asociere cu PSD și AUR ar însemna o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Orice fel de asociere cu PSD ar însemna un demers care va fi sancționat dramatic. Când PSD și-a dărâmat propriul guvern, liderii USR PLUS au reacționat. Azi, suntem în aceeași situație. Cred că este exclus să semneze o moțiune cu PSD. Cred că e o capcană întinsă de PSD”, a transmis Alina Gorghiu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Imediat după, Cîţu le-ar fi spus liberalilor că aşteaptă de la USR PLUS o nouă nominalizare pentru Ministerul Justiţiei. Doar că liderii USR PLUS nu renunţă. Surse din partid au anunţat că propunerea lor pentru MJ este Stelian Ion. Mai mult, Ionuţ Moşteanu a transmis că USR PLUS așteptă noua nominalizare de prim-ministru de la PNL. În acelaşi timp, Moşteanu a anunţat că s-a discutat cu AUR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură.

„Poziţia USR PLUS e foarte clară şi fermă. Premierul Cîţu a pierdut susţinerea USR PLUS pentru a conduce acest guvern de coaliţie. Cerem coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Ceilalţi lideri ai coaliţiei au diverse agende şi întâlnirea nu a fost posibilă. Înţelegem că mâine va fi o întâlnire a coaliţiei. Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm în această structură ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură a Guvernului, o structură a coaliţiei, avem nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne. Următorul pas e şedinţă de coaliţie. Dacă Cîţu se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, aşa cum l-am pus în Parlament, aşa îl vom da jos în Parlament”, a afirmat purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuţ Moşteanu, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: USR PLUS, apel disperat către PSD şi AUR: „Cerem celorlalte partide politice să depunem şi să votăm urgent moţiunea! Florin Cîţu trebuie să plece!”