Alina Sorescu, șefă de promoție în liceu și absolventă a două facultăți. Pentru ce meserie s-a pregătit artista ani de zile

Alina Sorescu și-a construit o carieră solidă în muzică, de-a lungul timpului. E una dintre cele mai apreciate cântărețe de la noi.

12 sept. 2022, 23:38
Alina Sorescu, șefă de promoție în liceu și absolventă a două facultăți. Pentru ce meserie s-a pregătit artista ani de zile

Dacă pe plan sentimental lucrurile nu mai sunt roz în viața ei, în ceea ce privește viața artistică totul e bine. Are o mulțime de proiecte interesante și nu încetează să-și surprindă fanii cu tot felul de noutăți pe plan artistic. E cunoscută de când era doar o adolescentă, cu toate că traseul pentru care s-a pregătit la facultate era altul.

Alina Sorescu s-a axat, în ultima perioadă, mai mult pe carieră, dar și pe creșterea fetițelor pe care le are cu Alexandru Ciucu, cu care e în plin proces de divorț. Despărțirea a afectat-o foarte mult, dar pentru că e o femeie foarte puternică, Alina a continuat să lupte și să meargă înainte, în ciuda tuturor provocărilor.

Copiii ei reprezintă prioritatea numărul unu. Recent a trecut prin emoții foarte mari pentru că fiica cea mare a intrat la școală, în clasa zero. Micuța Raisa a fost îndrumată cu atenție de propria mamă. „E primul an la clasa 0, clasa pregătitoare. Clasa 0 se spune că e o trecere, sunt învățați cu rigorile și conduita de la școală. Am emoții pentru ea. Normal că și eu îmi amintesc cum eram în prima zi de școală”, a declarat Alina pentru click.ro.

Într-un interviu acordat recent, Alina Sorescu și-a adus aminte și de perioada când era chiar ea la școală. Cântăreața a fost o elevă foarte silitoare și cuminte. În liceu a fost șefă de promoție, iar ulterior a făcut două facultăți, plus master.

A fost de mică în lumina reflectoarelor și, totuși, nu s-a lăsat păcălită de farmecul succesului, ci a continuat să acorde o importanță deosebită educației sale.

„Eu am fost mereu premiantă! Toată lumea mă întreba: ți se dădeau note mari pentru că erai cunoscută?! Nu, nu este adevărat. Ca dovadă, eu am învățat bine și la școală, și la liceu, și la facultate! Am fost șefă de promoție la liceu, am luat cea mai mare notă la BAC. Am făcut două facultăți, am făcut master. Mi-a plăcut mie, nu învățam că mă punea cineva! Îmi plăcea să mă duc pregătită, pentru că viața mea a fost împărțită între turnee și școală. Îmi plăcea să fiu bine pregătită tocmai ca să nu las loc de interpretări, de niciun fel. Și uite că mi-a folosit foarte mult! Sunt fericită că m-am ținut de școală și am fost consecventă”, a dezvăluit cântăreața.

Ce studii are Alina Sorescu

Alina Sorescu a absolvit studiile de licență din cadrul Facultății de Sociologie – Universitatea București. Vedeta a urmat în paralel și Facultatea de Comunicare și Relații Publice- SNSPA.

Din luna octombrie a anului 2008, Alina a urmat cursurile programului de masterat din cadrul Facultății de Sociologie a Universității București, cu opțiunea ”Sondaje de opinie și marketing”. De asemenea, Alina a absolvit și modulul de Formare a Profesorilor de la Universitatea din București.

Eu am patamala (n.r. certificat de studii) de profesoară! Am terminat fostul liceu Pedagogic – Colegiul Național Elena Cuza. Când am început povestea cu picii lui Soreasca, am urmat cursurile de psiho-pedagogie din cadrul departamentului ce formează cadre didactice la Facultatea de Știinte ale Comunicării. Eu, de mică ,am fost așa, să știu din toate, să mă asigur că mă pricep la toate!”, a spus Alina Sorescu pentru sursa citată.

Cu ce se ocupă și din ce își câștigă existența

Alina Sorescu are atelierul său de muzică și prezență scenică pentru copii, numit ”Picii lu’ Soreasca”. Pe lângă acest proiect în care se implică foarte mult, Alina Sorescu câștigă bani și din Youtube.

Citește și Prima mare iubire a lui Theo Rose. Artista a dezvăluit cine e tânărul care i-a furat inima pentru prima oară: „Nu m-am gândit că o să fie asta iubirea tinereții mele. Am zis: cine e, mă, asta?!”

Citește și Soția lui Daniel Onoriu aruncă bomba despre adevăratele motive ale divorțului: ”Nu mai există nicio cale de împăcare, nu îl iert indiferent de ce ar mai face”