Alis Grasu vorbeşte despre demisia de la SABIF după cazul Ioan Gyuri Pascu. „Dacă asta rezolvă toate problemele, nu am nimic împotrivă”

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat, miercuri, că nu are nimic împotrivă să demisioneze din funcţie, dacă asta rezolvă şi alte probleme existente în cadrul serviciului, cea mai spinoasă fiind, lipsa de personal. Reacţia managerului SABIF vine după ce mai multe voci, printre care şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu, i-au cerut demisia ca urmare a dezvăluirilor privind o posibilă tratare superficială a cazului artistului Ioan Gyuri Pascu cu două ore înainte ca acesta să moară în urma unui infarct.

RomaniaTV.net
28 sept. 2016, 13:53
Alis Grasu vorbeşte despre demisia de la SABIF după cazul Ioan Gyuri Pascu. „Dacă asta rezolvă toate problemele, nu am nimic împotrivă”

Alis Grasu a explicat că SABIF a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă medicul care a intervenit la ora 3.00, în noaptea de 25 spre 26 septembrie, la apelul de urgenţă făcut de la domiciliul fostei soţii a lui Ioan Gyuri Pascu „a respectat protocolul”, urmând ca în funcţie de rezultat să se ia măsurile ce se impun. „Toată lumea trebuie să ştie că actul medical ăcut de un medic este în responsabilitatea lui exclusiă. El are competenţele necesare să-şi asume actul medical. Din punct de vedere administrativ, eu fac tot ce e omeneşte posibil să răspundem la toate solicitările cu un deficit de personal de 50% raportat la populaţia statistică, nu la cea reală. Solicitarile sunt multe şi foarte multe. Încercăm o prioritizare cât mai corectă. Din punct de vedere al mijloacelor de interventie, aparatura este permanent reparată şi verificată, astfel încât personalul medical să aibă cu ce să îşi desfăşoare activitatea”, a declarat Alis Grasu, la Antena 3.

Managerul SABIF a menţionat că nu poate analiza felul în care medicul care l-a diagnosticat pe Ioan Gyuri Pascu cu „atac de panică” şi-a făcut corespunzător datoria, în lipsa fişei de solicitare şi a notei explicative: „Nu pot judeca un medic până nu am şi punctul lui de vedere, până nu îmi scrie ce s-a întâmplat la cazul respectiv. Luni s-a demarat ancheta, mâine (joi, n.r.) vom avea rezultatul. Diseară medicul respectiv este de serviciu şi ne va da nota explicativă. La serviciul de Ambulanţă se lucrează foarte mult şi încercam ca, pentru lucruri administrative, să folosim şi timpul de la serviciu, să nu îi chemăm în mod special”.

Alis Grasu a mai spus că joi se va întruni Comisia de cercetare administrativă din cadrul SABIF şi va analiza cazul Ioan Guri Pascu, precum şi măsurile care, eventual, se impun.

Referitor la faptul că Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, i-a solicitat, printre alţii, demisia de la conducerea SABIF, Alis Grasu a spus: „Dacă doamna Gorghiu consideră că schimbarea mea ar aduce mai mult personal, mai multe ambulanţe la serviciul de ambulanţă… şi având mai mult personal, şi personalul existent ar avea mai mult timp de pregătire şi de odihnă, iar în felul acesta nu ar mai exista erori şi întâzieri. Dacă dânsa crede că demisia mea ar rezolva aceste probleme ale sistemului, nu am nimic împotrivă”.