Orice s-ar spune, românii găsesc întotdeauna soluții, iar asta este valabil inclusiv când vine vorba despre o alternativă la litoral – prea scump și prea departe pentru mulți. Alternativa este cunoscută drept ”Marea Moldovei” și se află în nord-estul țării, la circa 70 de kilometri de Botoșani.
La ”Marea Moldovei” vin, în fiecare weekend de vară, mii de oameni, motivați de costurile reduse, nisipul fin al plajei și apa curată.
Citește și Băutura delicioasă care te răcorește în zilele fierbinți. Cum se face cel mai bun Mojito
Plaja s-a format natural, în zona barajului de la Stânca Costești din județul Botoșani.
Alternativa ieftină la litoralul Mării Negre atrage oameni de toate vârstele din Botoșani și din județele învecinate sau chiar de mai departe.
Rareș. de pildă, este un puști de 9 ani care, în vacanța de vară, stă mult timp la bunicii din județul Botoșani. În zilele caniculare, plaja și baia la ”Marea Nordului” a devenit deja o tradiție pentru el, bunic și cățelușa Sara.
”Chiar și de la 50, 100 de kilometri vin aici, fac baie. Frumos, apa curată… E o plajă formată singură, e o plajă naturală, formată din lacul de acumulare. Nu sunt gropi, nu sunt trepte, denivelări”, spune bunicul lui Rareș.
Un cuplu din Iași a ales, de asemenea, Marea Nordului, după un drum de oră și jumătate cu mașina.
”Nu este multă aglomerație, haos, e bine. Pentru cei din zona Moldovei, care nu au acces să ajungă pe litoral, este o variantă”, consideră ei.
Plaja formată natural și apa fac parte din aria protejată Sit Natura 2000, datorită numărului mare de păsări protejate prin lege care și-au făcut cuib acolo. Cei de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani confirmă că apa de la ”Marea Nordului” este curată și că, pe timp de vară, se fac analize de laborator o dată la două săptămâni, notează stirileprotv.
Unii turiști ajunși la Marea Nordului și-au postat impresiile pe rețelele de socializare, după ce au fost încântați de experiență.
(sursa foto: Facebook)