Alternative sănătoase la obiceiurile tale nesănătoase

Nu spune nimeni ca este usor sa renunti la un obicei nesanatos. Cu atat mai mult cu cat l-ai adoptat in urma cu multi ani, iar acum a devenit deja o a doua natura. Insa poti lua in calcul aceste strategii prin care sa transformi un obicei nesanatos intr-unul mai putin periculos.

RomaniaTV.net
05 apr. 2017, 20:34
Alternative sănătoase la obiceiurile tale nesănătoase
  1. Daca starea de rau vine dintr-o sticla…

Bea un pahar de apa plata sau apa minerala inainte de a lua o alta gura dintr-o bautura energizanta. Starea de oboseala ar putea fi un efect secundar al pierderii de usoare fluide, motiv pentru care nici macar nu simti ca iti este sete, sustine un studiu publicat in The Journal of Nutrition. Insa cand o femeie este fie si putin deshidratata, doar 1% mai putin decat cantitatea optima, atunci se va simti obosita, nu se poate concentra sau este trista. Ironie: proprietatile diuretice ale cafeinei pot cauza deshidratare medie, iar bauturile energizante au de cinci ori mai multi stimulenti decat o cola.

       2. Atunci cand corpul functioneaza pe un alt fus orar

Pentru a evita sentimentul de neputinta cauzata de privarea de somn nu mai manca timp de 16 ore. Cercetatorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center au descoperit urmatorul lucru: cea mai rapida cale de schimbae a ritmului circadian pe un alt fus orar este sa resetezi ceasul intern alimentar. Acest lucru necesita un singur ciclu de infometare in timpul unei perioade normale in care esti treaz, urmat de o masa pe fusul orar corect (experimentele au fost facute in laborator pe soareci insa oamenii de stiinta cred ca strategia poate functiona si in cazul oamenilor).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


loading...