Aluat fraged cu ulei. Trucuri din reţeta bunicii, cum să pregăteşti o plăcintă delicioasă cu un aluat pufos

Dacă vrem să pregătim acasă niște plăcinte și prăjituri delicioase, este important să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei, iar succesul culinar va fi garantat la sfârşitul acestei săptămâni.

12 nov. 2022, 07:56
Aluat fraged cu ulei. Trucuri din reţeta bunicii, cum să pregăteşti o plăcintă delicioasă cu un aluat pufos

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat fraged cu ulei pentru cele mai bune prăjituri și plăcinte de casă. Pentru a obține un preparat reușit, este bine să avem în vedere câteva secrete din rețeta de odinioară. Cu un aluat fraged și pufos vom face niște plăcinte savuroase, care vor aminti de vremea copilăriei. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un aluat pufos.

Prăjitura Mona, desertul cu blat pufos şi cremă din belşug, pe care-l mănânci cu ochii

Dacă vrem să pregătim acasă niște deserturi gustoase și aromate, trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei. Acesta poate fi de post sau poate fi făcut cu ou și lapte, în funcție de preferințe. Pentru a obține un aluat fraged, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat.

Pentru aluatul făcut cu ulei vom avea nevoie de 500 g de făină de calitate, 200 g de zahăr, 70 g de ulei de măsline, 70 g de ulei de floarea-soarelui, 125 g de apă sau lapte și 12 g de praf de copt.

Într-un vas mare se pun toate ingredientele, în afară de făină și praf de copt, la care se adaugă coajă rasă de portocale sau de lămâie și un pic de esență de vanilie. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează și zahărul se topește.

După aceea se adaugă făina și praful de copt și se amestecă până când se obține un aluat omogen. Se frământă aluatul fraged până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. După acees se întinde aluatul foarte bine și se pune pe o folie alimentară, apoi se dă la frigider timp de două ore. După aceea se scoate de la frigider și se folosește în pregătirea unor prăjituri, fursecuri, plăcinte sau tarte delicioase.

Cum să pregătești o plăcintă delicioasă cu un aluat pufos
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște deserturi savuroase, trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged cu ulei. Aluatul pentru plăcinte trebuie să fie pufos și aromat, iar la final vom obține un deliciu pe placul tuturor celor de la masă. Gustoasă și rafinată este și prăjitura cu gem și aluat răzuit, făcută după rețeta bunicii.

Cu un aluat fraged cu ulei putem pregăti o delicioasă plăcintă cu mere de post. După ce aluatul este gata, se pregătește umplutura pentru plăcintă. Pentru aceasta vom folosi 1,5 kg de mere, 5 linguri de zahăr și 2 lingurițe de scorțișoară.

Se curăță merele și se dau prin răzătoare, apoi se pun la foc mic într-o oală împreună cu zahărul. Când merele capătă o textură ușor moale, se adaugă și scorțișoara apoi se amestecă ușor. Când umplutura este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să-ţi iasă pufos şi delicios cozonacul de Paşte. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Se tapetează cu hârtie de copt și se unge cu ulei tava în care vom coace plăcinta, apoi se așază o foaie de aluat. Peste ea se pune umplutura de plăcintă cu mere, apoi se așază și cealaltă foaie de aluat fraged. Se înțeapă din loc în loc aluatul, apoi se pune tava la cuptor timp de 30 de minute. Se ține la cuptor până când aluatul se rumenește ușor. La final, se lasă plăcinta la răcit și se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță, vom obține o plăcintă cu mere savuroasă și aromată, potrivit bzi.ro.

Dacă vrem să pregătim acasă niște plăcinte și prăjituri delicioase, este important să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei, iar succesul culinar va fi garantat. Pentru un aluat pufos trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu niște deserturi irezistibile.