Bătălia pe piaţa de streaming devine tot mai acerbă. Amazon a pregătit 9 miliarde de dolari pentru a cumpăra MGM

Amazon, compania deţinută de Jeff Bezos, este dispusă să plătească în jur de 9 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania cinematografică MGM şi toate producţiile companiei.

18 mai 2021, 11:29
Bătălia pe piaţa de streaming devine tot mai acerbă. Amazon a pregătit 9 miliarde de dolari pentru a cumpăra MGM

Două surse anonime diferite, citate de Bussines Insider, susţin că Amazon şi MGM negociază în prezent o tranzacţie prin care gigantul de comerţ electronic poate ajunge să deţină producătorul şi distribuitorul de filme şi seriale. The Information scrie că tranzacţia va fi undeva între 7 şi 10 miliarde de dolari, în vreme ce Bussines Insider şi Variety scriu că MGM ar vrea 9 miliarde de dolari.

Despre MGM se ştie încă din decembrie că este de vânzare, astfel că posibila tranzacţie nu reprezintă o surpriză. Compania deţine în jur de 4.000 de filme şi aproximativ 17.000 de ore de seriale, printre care se numără francize mari, precum James Bond, Stargate, The Handmaid’s Tale, Rocky, Stargate, Robocop, Legally Blonde şi Vikings.

Citeşte şi Discovery, în centrul unei fuziuni gigantice, de 150 miliarde de dolari. Concurenţă serioasă pentru Netflix şi Amazon

Pentru Amazon Prime Video, achiziţia MGM ar reprezenta o infuzie masivă de conţinut. Serviciul de streaming al Amazon, care în România costă 14 lei pe lună, fiind de departe cel mai ieftin, are peste 200 de milioane de utilizatori la nivel global.

Acordul ar fi orchestrat de Mike Hopkins, vicepreședintele senior al Amazon Studios și Prime Video, direct cu președintele consiliului de administrație al MGM, Kevin Ulrich, al cărui Anchorage Capital este un acționar major al MGM”, după cum scrie Variety. Potenţiala vânzare a MGM către Amazon reflectă clar tendința gigantului tehnologic de a-și extinde inventarul de streaming care se rezumă acum, în linii mari, la Amazon Prime, către o gamă extinsă de filme și emisiuni TV. Spre exemplu, între altele, MGM deține și serviciul de streaming Epix.

Citește și Angajări la Amazon, compania deschide trei noi birouri în România. Procesul de recrutare este în curs

La fel ca restul industriei cinematografice, MGM a fost lovită dur de pandemie și a trebuit să amâne lansarea viitoarei serii Bond „No Time To Die”.