Ambasada Franţei, reacţie la iniţiativa lui Iordache de a traduce legile justiţiei: „Dispunem de propriile servicii de traducere”

Ambasada Franţei în România "urmăreşte cu atenţie ansamblul evoluţiilor legate de reforma Justiţiei, inclusiv discuţiile din cadrul societăţii româneşti şi dispune de propriile servicii de traducere în acest scop", se arată într-un răspuns al misiunii diplomatice transmis la solicitarea AGERPRES.

RomaniaTV.net
28 dec. 2017, 15:58
Ambasada Franţei, reacţie la iniţiativa lui Iordache de a traduce legile justiţiei: „Dispunem de propriile servicii de traducere”

Precizarea vine în contextul în care preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a transmis joi ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, proiectele de acte normative prin care au fost modificate Legile 303/2004, 304/2004 şi 317/2004 pentru a fi prezentate ambasadorilor.

Citeşte şi Cum răspunde Florin Iordache după reacţia Ambasadei Franţei în privinţa traducerii legilor justiţiei

„Pe site-ul comisiei am făcut o scurtă prezentare cu modificările la cele trei legi şi tot pe site-ul comisiei a fost acea comunicare şi legile în sine traduse în limba engleză. Datorită faptului că din partea anumitor ambasade s-a primit un punct de vedere care viza că a fost amputată independenţa Justiţiei, că a fost diminuată lupta împotriva corupţiei, am considerat necesar pentru o corectă informare a tuturor partenerilor externi şi a tuturor celor care sunt interesaţi de reforma privind cele trei legi să consulte şi să vadă modificările şi am făcut şi o scurtă prezentare a acestor modificări, ţinând cont de deciziile Curţii Constituţionale, de deciziile Comisiei de la Veneţia, de solicitările asociaţiilor profesionale. Această scurtă prezentare, cât şi legile în sine se găsesc pe site-ul comisiei şi le-am tradus în ideea că Ministerul Afacerilor Externe este cel care este în contact fie cu ambasadele (străine din Bucureşti – n.r.), fie cu ambasadele noastre din exterior”, a declarat Iordache.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţ, vineri, că a luat notă de poziţia exprimată de cele şapte ambasade referitor la evoluţiile din domeniul justiţiei, precizând că nicio iniţiativă cu impact asupra cetăţenilor nu este adoptată în lipsa unor dezbateri parlamentare.

Citeşte şi Cătălin Rădulescu îşi retrage iniţiativa de instituire a unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu