Ambasada SUA urmăreşte îndeaproape situaţia celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi la Brăila

Ambasada SUA a luat cunoştinţă de cazul celor doi cetăţeni americani jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila şi urmăreşte îndeaproape incidentul în care aceştia au fost răniţi, informează misiunea diplomatică.

RomaniaTV.net
16 sept. 2018, 10:38
Ambasada SUA urmăreşte îndeaproape situaţia celor doi baschetbalişti americani înjunghiaţi la Brăila

„Ambasada SUA a luat cunoştinţă de acest caz şi urmăreşte îndeaproape incidentul”, arată Biroul de Presă al ambasadei duminică, la solicitarea Agerpres.

Doi americani, jucători de baschet la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din centrul Brăilei, unul dintre ei fiind într-o stare gravă, cu un plămân perforat, potrivit IPJ Brăila.

Cei doi sportivi sunt Darrel Bowie, de 24 de ani, care se află în stare gravă, şi Joseph McClain, de 25 de ani.

Baschetbaliştii americani, care au ajuns la Cuza Sport luna trecută, se aflau la terasă împreună cu mai mulţi colegi de echipă în momentul în care au fost loviţi cu pumnii şi atacaţi cu sticle şi cuţite.

IPJ a ridicat filmările existente pe terasa restaurantului aflat în Grădina Mare şi a declanşat o anchetă în acest caz.

Cei doi baschetbalişti americani înjunghiaţi noaptea trecută la Brăila au fost operaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) iar în prezent au o stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, însă în cazul unuia dintre ei medicii iau în calcul să fie transferat la Bucureşti, dacă situaţia o va impune, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Brăila, Alina Neacşu. 

Daniel Gabriel Husein, poreclit Dasaev, un temut interlop brailean, este principalul suspect al sangerosului atac in care doi baschetbalisti americani au fost injunghiati pe terasa Music Pub din Braila, scrie redactia debraila.ro.

Citeşte şi: Cine i-a înjunghiat pe baschetbaliştii americani la Brăila. Temutul interlop este căutat de poliţişti