Ambasadoarea SUA în India a DEMISIONAT din cauza TENSIUNILOR diplomatice între Washington şi New Delhi

Ambasadoarea SUA în India, Nancy Powell, a demisionat luni şi se va întoarce în Statele Unite ale Americii, a anunţat, luni, Ambasada americană, într-o perioadă de tensiuni diplomatice între cele două state.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 19:06
Ambasadoarea SUA în India a DEMISIONAT din cauza TENSIUNILOR diplomatice între Washington şi New Delhi

Comunicatul ambasadei nu precizează motivul demisiei ambasadorului american, spunând doar că Nancy Powell va retrage din diplomaţie după o carieră de 37 ani.La rândul său, Departamentul de Stat american a anunţat că „Nancy Powell a făcut cunoscut la 31 martie, în cadrul unei reuniuni a ambasadei SUA la New Delhi, că şi-a prezentat demisia preşedintelui (Barack) Obama, şi aşa cum este prevăzut pentru moment, ea se va retrage la reşedinţa sa din Delaware (estul SUA) până la sfârşitul lunii mai”.

Oficialul american „îşi încheie astfel o carieră de 37 de ani, cu posturi de ambasador al SUA în Uganda, Ghana, Pakistan, Nepal şi India”, a afirmat într-un mail purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Marie Harf.

Potrivit Departamentului de Stat, Nancy Powell se află în post la New Delhi din 19 aprilie 2012, fiind prima femeie care a deţinut funcţia de ambasador al SUA în India.

SUA şi India se află într-o perioadă de tensiuni în legătură cu tratamentul aplicat unui diplomat indian din New York, Devyani Khobragade.

Justiţia americană a formulat din nou acuzaţii la mijlocul lunii martie la adresa acesteia, fost consul general adjunct indian la New York, a cărei arestare în luna decembrie a provocat o criză diplomatică între SUA şi India. Justiţia din Manhattan a acuzat-o că nu şi-ar fi plătit corespunzător un angajat şi că i-ar fi procurat acestuia documente false pentru a-i obţine viza.

Devyani Khobragade a reuşit în cele din urmă să obţină imunitate diplomatică, în luna ianuarie, în calitate de membru al Misiunii Permanente a Indiei la ONU şi a părăsit imediat Statele Unite.