Ambulaţierii din Olt, infectaţi cu coronavirus, dau în judecată instituţia la care lucrează. Cer daune de un milion de euro

Cei 20 de angajaţi din cadrul Ambulanţei Olt, infectaţi cu coronavirus, dau în judecată instituţia la care lucrează. Aceştia cer daune în valoare de un milion de euro. 

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 11:29
Ambulaţierii din Olt, infectaţi cu coronavirus, dau în judecată instituţia la care lucrează. Cer daune de un milion de euro

Avocatul Adrian Cuculis a declarat că cele 20 de cadre medicale susțin că, începând din martie, de când a fost instituită starea de urgență, li s-a pus la dispoziție măști pentru copii, în loc de măști pentru adulți, fapt pentru care nu își puteau acoperi gura și nasul.

O altă acuzație a ambulanțierilor este faptul că s-au folosit substanțe neconforme pentru dezinfectarea autospecialelor.

Mai mult, cadrele medicale susțin că vizetele și ochelarii, care în mod normal ar trebui să fie de unică folosință, sunt refolosite din martie, băgate în niște substanțe să fie dezinfectate și apoi reutilizate.

Pe 19 mai, o angajată a Serviciului de Ambulanță Olt a fost confirmată cu virusul Covid-19. Până în acel moment, angajații SAJ nu au fost testați niciodată pentru coronavirus. Deși inițial li s-a spus să lucreze, a doua zi, după ce au făcut zeci de vizite la pacienți, au fost sunați de către Direcția de Sănătate Publică care i-a anunțat că sunt infectați. Cadrele medicale acuză că au fost spitalizate cu persoane infectate, deși rezultatele testelor nu le primiseră, scrie mainnews.ro.

Daunele cerute de către angajații SAJ Olt se ridică la 1.000.000 de euro.

Citeşte şi Ambulanţier din Suceava, mărturii cutremurătoare: „Cine nu crede că există COVID, să vină la Suceava să vadă”