Amendă-record pentru Acces Direct! Cât i-a costat o lună de emisiuni cu circul Vulpiţei

CNA a decis amendarea postului Antena 1, cu 100.000 de lei, pentru telenovela "Vulpița". Sancțiunea vine după ce forul a vizionat, timp de două ședințe, fragmente din mai multe ediții ale emisiunii Acces Direct.   

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 15:37
Amendă-record pentru Acces Direct! Cât i-a costat o lună de emisiuni cu circul Vulpiţei

Sancțiunea a fost votată în unanimitate de membrii CNA. Amenda a fost dată pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, dar și a articolului care spune că „nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut”.

„Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane”, a remarcat Dorina Rusu, membru CNA, după ce membrii au urmărit astăzi ore bune cu fragmente din emisiunea Acces Direct.

„Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. (…) De o lună de zile exploatați chestia asta. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc. Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită.”, a mai continuat Dorina Rusu.

Citeşte şi: Mirela Vaida, prima reacţie după ce telenovela Vulpiţa a fost criticată de CNA: „Să lăsăm falsa pudoare”

Cazul a ajuns pe masa CNA, după ce a primit zeci de reclamații pentru zeci de ediții Acces Direct, în care telespectatorii acuzau realizatorii Acces Direct că își bat joc de invitați și că au ajuns să-i promoveze drept modele de urmat.

Forul a început analiza cazului încă de săptămâna trecut, din ședința de marți, 11 februarie, când au și avut o întâlnire cu reprezentanți ai Antenei 1, care s-au apărat spunând că cei doi nu sunt prezentați drept modele, că emisiunea face audiențe foarte bune, iar celelalte posturi procedează la fel.

„Noi ne uităm în stânga-dreapta, în intervale nu neapărat în 17 – 19, ci chiar mai devreme, există emisiuni în care tineri se combină între ei, au povești de dragoste, „gelozeli”, se și bat și agresează verbal.

Citeşte şi: ŞOCANT! Vulpiţa a umilit-o pe Andreea Esca! Cum s-a ajuns la aşa ceva

Noi concurăm cumva cu Știrile de la ora 17, al căror scop nu e neapărat de informare, ci sunt un anumit gen. Mai sunt dramatizate povești de viață în care se vorbește despre amantlâcuri, sex, șantaje, violență domestică, toată tipologia, povești care funcționează de ani de zile pe TV, pe tronsoane orare similare cu al nostru.

Ne uităm și noi ce se întâmplă la noi”, a spus cel care coordonează echipa care lucrează la Acces Direct.

„Telenovela” a început în urmă cu o lună, când Veronica Stegaru acuza faptul că a fost răpită și violată. A ieșit apoi la iveală că lucrurile au stat „altfel”.

A fost punctul de pornire al unui „serial” în care soții Stegaru – Viorel și „Vulpița” Veronica și-au expus viața în direct, cu concursul moderatoarei Mirela Vaida, care „scormonea” ediție după ediție, ca să scoată toate detaliile la iveală (cu câți bărbați a umblat „Vulpița”, de ce nu se înțelege cu soacra, s-a culcat sau nu cu nașul, cum se împărțea între atâția bărbați etc).