Amenzi de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii. Jandarmeria: Analizăm imaginile pentru identificarea celor care încalcă legea

Jandarmeria Română anunţă că au fost date amenzi în valoare de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii. Instituţia a transmis că în continuare se încearcă identificarea şi sancţionarea persoanelor care au încălcat legea.

01 apr. 2021, 10:44
Amenzi de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii. Jandarmeria: Analizăm imaginile pentru identificarea celor care încalcă legea
Inquam Photo

Amenzi de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii. Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc miercuri, în 44 de localități, anunță reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Amenzi de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii

Citeşte şi Mesajul unui medic pentru protestatari: „Partikip…Jos Covidu”

„Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură ordinea publică.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

Citeşte şi Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante: M-au obligat să spun că sunt bine EXCLUSIV

Reamintim că miercuri a fost a cincea zi în care românii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirrea faţă de restricțiile impuse de autorități. Protestele au început din weekend.

Peste 100 de protestatari au ieși în stradă la Constanța. La ora 19 aceștia au plecat pe traseu pe ruta Prefectura – bulevardul Ferdinand – 1 Decembrie, apoi către Gara – bulevardul 1 Mai vechi – Poarta 6, apoi se vor întoarce pe fostele linii de tramvaie, vor urca pe podul de la Doraly – Strada Pandurului – Strada Liliacului – Bulevardul Aurel Vlaicu – Pod Cora – I.C. Brătianu – Școala 8 – I.L. Caragiale – Casa de Cultură iar în final se vor întoarce la Prefectura, pe strada I.Gh. Duca.

Manifestanţii au scandat  „Libertate! şi „Jandarmeria a venit să ne dea amenzi!“, ”Demisia”, Jos Arafat”, „Jos Cîțu”. Un protestatar a fost încătușat și pus la pământ de forțele de ordine după care a fost dus în duba Jandarmeriei. Din primele informaţii, tânărul ar fi refuzat să se legitimeze. După stabilirea identităţii, el a fost eliberat.

De asemenea, românii au ieșit la protest și în Cluj, unde participă și galeriile echipelor de fotbal. Proteste au fost și în alte orașe din țară, cum ar fi Alba Iulia, Arad sau Vaslui.

Sute de persoane au protestat şi la Bucureşti. Aceştia s-au adunat în Piaţa Universităţii, acolo unde  au rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”. Mai multe persoane din centrul Capitalei au fost săltați de jandarmi.