Amenzi uriașe pentru șoferii care nu au acest lucru în mașină. E vital în situații precum incendiul din Pasajul Unirii

Toţi şoferii din România sunt obligaţi să aibă în mașină kit-ul de siguranță auto care conține trusa medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii.

19 oct. 2022, 14:13
Amenzi uriașe pentru șoferii care nu au acest lucru în mașină. E vital în situații precum incendiul din Pasajul Unirii

Șoferii care nu au în mașină kit-ul pentru siguranță auto riscă amenzi între 580 de lei și 725 de lei, potrivit noului Cod Rutier care a intrat în vigoare începând cu data de 27 februarie 2022.

Citește și Raed Arafat îi critică pe şoferii spectatori ai incendiului din Pasajul Unirii. „Nu stai și caști gura la foc, se moare și de la fum”

Kit-ul este vital în situații precum incendiul care a avut loc marți dimineață, în pasajul Unirii, atunci când o mașină a luat foc în mers.

„În jurul orei 9.30 am fost anunțați cu privire la producerea unui incendiu la un autoturism care se afla în deplasare în Pasajul Unirii, de la Universitate către Tineretului. S-a degajat foarte mult fum în pasaj.

Traficul a fost parțial blocat. Parte dintre autoturismele celorlalți participanți la trafic au rămas în pasaj, iar conducătiorii auto și ceilalți pasageri au ieșit prin cele două intrări. Incendiul s-a manifestat la un autoturism care a ars în integralitate.

Avem o estimare că se aflau aproximativ 100 de autoturisme, atât în pasaj, cât și la nivelul rampelor de acces. Patru autoturisme au fost lăsate în pasaj.

În autoturism se aflau doi adulți și un copil care nu au pățit nimic. Echipajele de pompieri au pătruns în interior cu autospecialele de mare capacitate. Incendiul a fost localizat și stins în scrut timp. Principala problemă a fost reprezentată de cantitatea foarte mare de fum generatăde incendiu. În câteva minute instalațiile automate de stingere au reușit să evacueze fumul”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Daniel Vasile.

Autoturismul a ars aproape în totalitate, însă acest lucru putea fi evitat dacă mașinile celorlalți participanți la trafic erau echipate corespunzător.

Conform prevederilor din Codul Rutier, acest kit trebuie să conțină trusă medicala, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii.

Citește și Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță. Trusa medicală, triunghiuririle şi stingătorul trebuie să fie omologate