Americanii suflă şi-n iaurt: Securitate sporită în cinematografe după atacul din Denver VIDEO

Măsuri de securitate sporite la cinematografele din New York, după masacrul din Denver, care a zguduit Statele Unite. Cel puţin doi ofiţeri de poliţie se află la fiecare cinematograf, ca măsură de precauţie.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 11:55
Americanii suflă şi-n iaurt: Securitate sporită în cinematografe după atacul din Denver VIDEO

Părerile populaţiei faţă de această măsură sunt însă împărţite. Unii oameni ar putea fi ofensaţi, deoarece consideră că aceste controale reprezintă percheziţii ilegale, de care sunt apăraţi prin Al Patrulea Amendament din Constituţia Statelor Unite.

O parte dintre americani sunt de părere că un sistem mai strict de control al armelor ar fi mai eficient decât introducerea de noi controale.

Între timp, poliţia a reuşit să dezamorseze circa 30 de dispozitive explozive găsite în locuinţa autorului atacului din Denver. Operaţiunea a durat două zile. Apartamentul, plin cu bombe, este încă o dovadă că acesta şi-a planificat cu atenţie acţiunile.

James Holmes, în vârstă de 24 de ani, a deschis focul vineri la premiera ultimului film din seria Batman. El a ucis 12 oameni şi a rănit alţi 59. El se consideră „Joker”, unul din personajele negative din peliculă. Potrivit poliţiei, tânărul, fost doctorand în neuroştiinţe, a cumpărat legal de pe Internet arme şi 6.000 de gloanţe.

Citeşte şi: Ucigaşul care a comis masacrul la cinematograful din Denver se credea „Joker”, inamicul lui Batman