Amestecul banal care ține la distanță gheața în exces din congelator. Se prepară în câteva clipe și face adevărate minuni!

Combinele frigorifice sunt printre cele mai importante electrocasnice din casele nostre. Acestea ne ajută să ne mențină preparatele la o temperatură optimă pentru a nu se strica.

28 feb. 2022, 18:35
Amestecul banal care ține la distanță gheața în exces din congelator. Se prepară în câteva clipe și face adevărate minuni!

Amestecul banal care ține la distanță gheața în exces din congelator. Totuși, una dintre marile bătăi de cap cu care se confruntă românii este congelatorul, care de cele mai multe ori face gheață în exces.

Amestecul banal care ține la distanță gheața în exces din congelator. Se prepară în câteva clipe și face adevărate minuni!

Desigur, poți apela cu încredere la un frigotehnist sau la produse speciale, însă toate acestea necesită timp și bani. Există însă un truc ușor și foarte ieftin care te scapă de aceste probleme. Tot ce trebuie să faci este să respecți cu strictețe sfaturile de mai jos. Ai nevoie doar de un ingredient simplu pe care toate gospodinele din România îl au în bucătăriile lor.

Astfel, trebuie preparat un ameste din apă fierbinte și saramură. Cea din urmă de prepară prin dizolvarea a două linguri de sare într-un pahar de apă, apoi se toarnă într-un vas cu apă fierbinte și se pune la congelator.

Dacă vrei ca amestecul să dea rezultatele cele mai bune, pune saramura într-un recipient cu pulverizator și stropește pereții congelatorului. Gheața devine insatbilă și se poate desprinde ușor cu o ligură de lemn sau cu o spatulă din același material. Nu e indicat să folosiți unelte din metal pentru că puteți deteriora suprafața congelatorului.

Trebuie să știi că dezghețarea congelatorului se face o dată sau de două ori pe an. Inainte de a incepe operatiunea de dezghetare, ar trebui sa stii cat de des trebuie sa faci acest lucru pentru frigiderul tau. Conform expertilor, este recomandat sa faci aceasta operatiune o data pe an sau de fiecare data cand gheata depaseste grosimea de 1 centrimetru.

Ar mai trebui sa stii ca grosimea ghetii de la interior va creste de fiecare data cand deschizi usa frigiderului. Umiditatea din aerul care va intra in congelator sau frigider se va depune pe peretii interiori, iar treptat grosimea acestuia va incepe sa creasca.

Drept urmare, frigiderul va trebui sa consume mai multa energie pentru ca gheata depusa pe peretii interiori va actiona ca un strat izolator. Totodata, mancarea pe care o tii in congelator s-ar putea sa se strice pentru ca nu va mai sta la o temperatura de sub 0 grade Celsius.

Primul pas este sa scoti frigiderul din priza si sa lasi usile deschise pentru ca aerul cald sa patrunda la interior.

Urmatorul pas este sa incepi sa golesti frigiderul si congelatorul. Daca faci acest lucru pe timpul iernii, atunci pune alimentele la rece folosindu-te de un spatiu deschis. In cazul in care o faci in timpul verii, iti sugeram sa folosesti o lada frigorifica pentru a pune toate alimentele pe care le aveai in congelator. Mare atentie, nu este recomandat sa dezgheti si sa ingheti alimentele din nou. Daca acestea s-au dezghetat, atunci iti sugeram sa le consumi, pentru ca din dorinta de a economisi, s-ar putea sa faci mai mult rau decat bine. Retine faptul ca folosind o lada frigorifica, alimentele nu se vor dezgheta imediat, asa ca ai timp destul sa faci ordine in frigider si sa il cureti.

Citește și: Pune patru lingurițe de amoniac în mașina de spălat. Rezultatele sunt uimitoare și te scapă de produse costisitoare! Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe