Ana Birchall cere demisia preşedintelui CCR după verdictul CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi. „Este o palmă ruşinoasă pentru CCR”

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, cere demisia lui Valer Dorneanu, preşedintele CCR, precum şi a judecătorilor constituţionali Attila Varga şi Mona Pivniceru, după ce CEDO a dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi privind revocarea ei din funcţia de procuror-şef al DNA.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 09:57
Ana Birchall cere demisia preşedintelui CCR după verdictul CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi. „Este o palmă ruşinoasă pentru CCR”

Deputatul PSD, Ana Birchall, a reacţionat, după ce judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au considerat că revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a fost un abuzivă.

„Decizia CEDO de astăzi este o palmă ruşinoasă pentru CCR afectând grav credibilitatea Curţii Constituţionale a României. Este şi un cartonaş roşu devastator pentru preşedintele CCR domnul Valer Dorneanu şi judecătorii care au votat şi au susţinut această decizie care ţine mai degrabă de jocuri politice şi nicidecum de lege şi Constitutie!

Solicit ca toţi cei care au susţinut şi au votat pentru această decizie: Dorneanu (fiind şi raportor) Varga, Pivniceru să îşi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Aceleaşi scuze le datorează şi domnul Lăzăroiu care a susţinut şi votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate şterge ruşinea abătuta asupra CCR”, a scris Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Birchall cere şi demisia lui Tudorel Toader pe motiv că raportul pe care acesta l-a întocmit ca ministru al Justiţiei a reprezentat o „ingerinţă gravă în cariera unui procuror”.

„Această decizie este o palmă foarte grea şi tot atât de ruşinoasă şi pentru fostul ministru al justiţiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost şi judecător CCR peste 10 ani. Consider că şi domnul Tudorel Toader ar trebui să îşi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datorează românilor şi sistemului judiciar! Din decizia CEDO rezultă clar că Raportul domnului Tudorel Toader şi decizia CCR au reprezentat o ingerinţă gravă în cariera unui procuror!”, a precizat Ana Birchall. 

Laura Codruţa Kovesi a câştigat procesul la CEDO împotriva României. Fosta şefă a DNA a contestat decizia de revocare din funcţie


loading...
Partenerii noștri