„Ana Oros a plecat acasă. Drum lin în lumină, o să ne lipsești”. Femeia sfâșiată de câini în zona Lacului Morii, condusă pe ultimul drum

A sosit clipa despărțirii de Ana Oros, femeia sfâșiată de câini în timp ce se plimba prin zona Lacul Morii. Rudele, prietenii și cunoscuții au fost prezenți la înmormântare pentru a-și lua rămas bun de la Ana.

28 ian. 2023, 16:47
„Ana Oros a plecat acasă. Drum lin în lumină, o să ne lipsești”. Femeia sfâșiată de câini în zona Lacului Morii, condusă pe ultimul drum

Ana Oros a fost înmormântată în orașul natal, Baia Mare, la Cimitirul Horea 1. Au fost momente foarte grele pentru toți cei care au cunoscut-o. Zeci de persoane au condus-o pe ultimul drum, cu lacrimi în ochi și cu un dor de neoprit.

Fostul soț al Anei a făcut mărturisiri emoționante după ce și-a luat rămas bun pentru totdeauna de la ea.

„Ana a plecat acasă… Vă mulțumesc tuturor celor care ați adus un ultim omagiu și ne-ați fost alături în aceste momente dificile.(…) Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în orașul natal Baia Mare, în Cimitirul Horea 1, la orele 13. Drum lin în Lumină, Ana! O să ne lipsești! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris fostul soț al Anei Oros, în mediul online.

Ana Oros Daraban a fost ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Tânăra era angajată ca expert în cadrul Direcției de Mediu a Primăriei Capitalei.

Tânăra a murit în chinuri groaznice

Medicii legiști au anunțat cum a murit femeia ucisă de o haită de câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei. Ana Oros a murit în chinuiri groaznice. Legiștii au stabilit că femeia a murit după ce artera femurală i-a fost secționat. Practic, i s-a scurs tot sângele din corp.

Citește și Legiștii au stabilit cum a murit Ana Oros, femeia atacată de o haită de câini pe Lacul Morii

Ana Oros era din Baia Mare, dar locuia în București. Era absolventă a Universității de Nord din Baia Mare și a obținut doctoratul la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti – UTCB, iar în prezent urma studii postdoctorale la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, potrivit prezentării sale publice de pe un cont de socializare.

Ana Oroș era pasionată de drumeții, sport și alergat. Participa la maratoane și competiții și făcea parte din Alpin Club Pro-Mont București. De asemenea, făcea voluntariat în cadrul Pachamama România. Ana era divorțată, avea un copil de 11 ani și o soră plecată în străinătate.

Ana Oros, atacată de câini de două ori în zona Lacului Morii. Ultimul atac i-a adus sfârșitul

Femeia a trecut printr-o experiență asemănătoare și în luna aprilie a anului trecut. A fost atacată de câini tot în aceeași zonă, însă atunci a reușit să supraviețuiască. A ajuns la spital și a fost salvată de medici.

Citește și Nicuşor Dan, reacţie la 24 de ore după tragedia de la Lacul Morii. „Îmi pare rău că Ana Oros a murit”

„Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze.

Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale. Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna.

Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct. Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, spunea ea la acea vreme. potrivit Fanatik.