ANAF: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie din martie 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunţat că din 1 martie înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) devine obligatorie pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată.

09 feb. 2022, 18:48
ANAF: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie din martie 2022

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual ( SPV ) devine obligatorie începând cu 1 martie 2022 pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată, a anunţat ANAF.

ANAF precizează că obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale.

Citeşte şi: Aceşti români vor încasa lunar 600 de lei de la stat. Proiectul a trecut de Senat

„În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță”, a avertizat ANAF.

Citeşte şi: Codul Fiscal, modificări esenţiale la jumătatea lui 2022! Impozitarea bacşişului, taxa pe opulenţă şi regândirea scutirilor pentru IT-işti, în vizorul Ministerului Finanţelor

Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora, iar persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.


loading...