ANAF scoate din nou la vânzare terenurile Elenei Udrea

ANAF va scoate din nou la vânzare terenurile Elenei Udrea, după mai multe încercări eșuate. Chiar dacă la ultima licitație bunurile fostului minsitru au fost puse în vânzare cu 25% reducere, totul a fost fără succes.

15 nov. 2022, 09:09
ANAF scoate din nou la vânzare terenurile Elenei Udrea

ANAF va scoate din nou la vânzare terenurile Elenei Udrea, după mai multe încercări eșuate. Cu toate că ANAF a organizat mai multe licitații totul a fost fără succes. La una dintre licitații nu s-a prezentat niciun cumpărător, iar la o altă sesiune de licitații bunurile Elenei Udrea au fost scoase la vânzare chiar cu 25% reducere, însă nici așa nu s-a reușit vânzarea lor.

ANAF vrea să scoată din nou la vânzare terenurile Elenei Udrea

Terenurile au un preț de pornire de 600.000 de euro pentru un grup de șase terenuri, acestea fiind reduse cu 25% de la prețul de 800.000. Terenurile se află în apropierea ștrandului Străulești. Motivul pentru care ANAF  a scos la vânzare terenurile cu pricina este să recupereze prejudiciile din dosarele penale în care a fost condamnat fostul politician.

În urmă cu mai mult timp, ANAF a încercat de asemenea să vândă și două mașini confiscate de Elena Udrea. În urmă cu câteva zile,  preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş a anunțat că vor fi socase la vânzare șase terenuri, două autoturisme și un punct de acces, toate aparținând Elenei Udrea.

Citește și:Lili Sandu, dezvăluri emoționante: ,,Am plâns un pic, pentru că mi-am dorit foarte mult”. Ce a făcut-o pe îndrăgita prezentatoare să lăcrimeze

,ANAF a scos la licitaţie şase terenuri ale doamnei Elena Udrea pentru a recupera prejudiciul din dosarul penal Gala Bute. Valoarea acestor terenuri este de 3,296 milioane de lei. Toate amănuntele legate de această licitaţie le găsiţi pe site-ul ANAF-ului. La fel, sunt scoase şi două autoturisme aparţinând tot debitoarei”, a menționat acesta.

Conform șefului ANAF, prejudiciul se ridică la un total 8,117 milioane de lei, adus Autorităţii Naţionale de Turism.

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În 2017, instanța supremă a hotărât condamnarea cu executare pentru șase ani a Elenei Udrea. Aceasta a fost acuzată de pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Citește și: Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă critică OUG pe energie: „Nimic despre plafonare în Monitorul Oficial”