Analize pe care trebuie să le facă regulat orice bărbat

Cel puţin o singură dată pe an trebuie făcut un set complet de analize, astfel încât să vă asiguraţi că sănătatea voastră nu a suferit nicio modificare. Boli precum cancerul de colon, diabetul şi chiar impotenţa pot fi tratate eficient dacă sunt depistate precoce.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 19:57
Analize pe care trebuie să le facă regulat orice bărbat

Cancerul la prostată este, cel puţin în Statele Unite, cea de-a două cauză a deceselor în rândul bărbaţilor, după cancerul de piele. Testele pot depista boala, chiar înainte de a apărea primele simptome, ceea ce face ca tratamentul să fie eficace. Medicii urologi recomandă ca primul test de depistare a cancerului de prostată să se facă după împlinirea vâstei de 40 de ani şi chiar mai devreme dacă în familie există precedente.

Testul de depistare a cancerului testicular

Această formă rară de cancer se dezvoltă în zona glandelor reproductive. Ea poate apărea între 20 şi 54 de ani. De aceea este recomandat că la fiecare vizită la medicul de familie să solicitaţi şi o trimitere pentru a face testul. Prezintă un risc major bărbaţii care au avut cazuri similare în familie sau care au avut probleme cu testiculele necoborate în scrot. Bărbaţii se pot controla şi singuri şi pot observa dacă în scrot există noduli tari sau moi sau dacă testiculul şi-a schimbat forma sau mărimea.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro