Anca Sigartău a încercat să se sinucidă. „Nu aveam decât varianta să mă sting”

Anca Sigartău este o persoană mereu veselă și bine dispusă și cu greu ne vine să credem că în spatele zâmbetului său s-au ascuns suferințe și probleme care au dus-o cu gândul inclusiv la sinucidere, însă iată că acesta este cruntul adevăr.

28 feb. 2019, 08:41
Anca Sigartău a încercat să se sinucidă. „Nu aveam decât varianta să mă sting”

Anca Sigartău, în vârstă de 51 de ani, a vorbit despre cea mai grea perioadă din viața sa, o perioadă în care nu știa cum să mai iasă la capăt și singura soluție i se părea a fi doar sinuciderea, scrie unica.ro.

„Am înţeles şi am acceptat atât de greu că nu toată lumea poate să te iubească. Îţi doreşti să fii iubit, mai ales când ai profesia pe care o am eu. În general, toată lumea îşi doreşte să fie iubită, de aceea şi facem eforturi din toată părţile. (…) Mă confruntam cu această problemă, o minciună acută din viaţa mea şi mă gândeam că eu cresc 3 copii, îi educ să intre într-un sistem care îi va obliga să accepte minciuni, să se piardă pe sine ca individualităţi. Acela a fost momentul în care, în timpul unui curs despre cultură şi civilizaţie al doamnei Ludmila Patlanjoglu, auzeam lucruri atât de frumoase, deşi eu nu aveam în momentul respectiv bani să-mi plătesc întreţinerea, era atât de greu cu cei trei copii şi mi se părea totul de netrăit.” – a mărturisit Anca Sigartău.

Citeşte şi Doctorii i-au spus că mai are un an de trăit! Drama neştiută a unei îndrăgitei actriţe

Anca Sigartău și-a iubit dintotdeauna meseria și consideră că actoria a cântărit mult în decizia de a-și lua viața: „Ce aş fi putut să fac, cât aş fi putut să muncesc mai mult? Cât aş fi putut să trag mai mult? Nu aş fi putut să schimb lucrurile. Nu aveam decât varianta să mă închid, să mor, să mă sting. Mă îndreptam spre un lucru clar, îmi doream să mor şi era foarte aproape momentul în care probabil aş fi renuţat la viaţă. Mă gândeam că celor mici le-ar fi fost mult mai bine cu tatăl lor, ar fi avut o situaţie financiară mult mai bună . Voiam să închei socotelile pentru ei, să le fie mai bine. Dar acel curs, când auzeam câte lucruiri extraordinare se întâmplă, acele secunde pe care le trăiesc pe scenă, în care oamenii vin şi se simt bine. Acele două ore pe care ţi le-au dat sunt importante, a doua zi au altă forţă să meargă înainte. Pentru momentele acelea îmi dădeam seama că merită şi trăiesc şi că acela este rostul meu”. – a dezvăluit Anca Sigartău pentru sursa citată.