Anchetă de proporţii în Italia privind gestionarea epidemiei de coronavirus. Premierul şi şase miniştri sunt cercetaţi penal

Procuratura din Roma a deschis o anchetă pe numele premierului şi Cabinetului de miniştri ca urmare a plângerilor depuse de asociaţii, cetăţeni şi avocaţi din Italia. Societatea civilă acuză Executivul italian că a impus cu întârziere măsurile sanitare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, iar consecinţa a fost provocarea a peste 35.000 de victime. Comitetul Victimelor de COVID-19 din Bergamo împreună cu un fost militar a descoperit că protocoalele epidemiologice nu au mai fost actualizate din 2006, conform Mediafax.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 12:47
Anchetă de proporţii în Italia privind gestionarea epidemiei de coronavirus. Premierul şi şase miniştri sunt cercetaţi penal

Guvernul italian, în frunte cu premierul Giuseppe Conte, a primit, joi, înştiinţarea că va fi anchetat privind modul în care a gestionat criza sanitară în ultimele luni.

Sesizată de victimele pandemiei şi de avocaţii acestora, Procuratura Romei va audia depoziţiile deminitarilor italieni, notează Mediafax.

Italia instituie măsura carantinării pentru cetăţenii care vin din ţări cu risc mare de răspândire a coronavirusului. Care sunt acestea

Societate civilă din Italia acuză autorităţile că au luat mult prea târziu decizia de a închide zonele roşii pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2. Pe aceeaşi linie merge şi Comitetul victimelor Covid19 „Noi Denunciamo” dar la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraş al pandemiei.

Cu sprijinul fostului general Pier Paolo Lunelli, expert NATO în războaie bacteorologice, comitetul va prezenta un raport care demonstrează că ultimul protocol epidemiologic al Italiei datează din 2006.

Asociaţia reprezintă 250 de familii ale victimelor de Covid19 din Bergamo. 

BILANŢ coronavirus 14 august România. 1.415 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. 473 de pacienţi la ATI şi 44 de decese