Anchetă după moartea fulgerătoare a unui jandarm din Neamţ. Bărbatul făcuse 16 ani sport de performaţă

Un jandarm din Neamţ a murit la câteva ore după ce a fost la spital. Medicii i-au spus că are o răceală şi au vrut să-l interneze. A refuzat însă pentru că trebuia să ajungă la serviciu să defileze de Ziua Armatei. Câteva ore mai târziu însă s-a prăbuşit, iar acum legiştii trebuie să stabilească ce a provocat tragedia. Rudele cred că el ar fi avut meningită.

RomaniaTV.net
26 oct. 2015, 12:55
Anchetă după moartea fulgerătoare a unui jandarm din Neamţ. Bărbatul făcuse 16 ani sport de performaţă

Un jandarm în vârstă de 42 de ani s-a stins duminică dimineaţa în Spitalul Judeţean Neamţ iar nedumerirea rudelor este cu atât mai mare cu cât acesta, fost sportiv de performanţă, era un munte de om şi refuzase internarea cu câteva ore mai devreme după ce diagnosticul de la UPU a fost „o banală răceală”.

„Până la ora 2 ieri nu a avut niciun simptom. La ora 2 am stat cu toţii la masă, noi împreună cu copilul. La somnul de amiază al copilului a început să aibă frisoane, fără febră, stare de rău, de vomă. Am mers la Spital, la Urgenţe. Nu puteam să stau acolo cu copilul, acolo, la UPU. El a stat cam 3 ore, de la 3 şi jumătate până pe la 7 seara. Îl sunam la telefon, mi-a spus că i-au făcut analize, că i-au ieşit în limite normale. Am şi foaia acasă, e făcut şi ecograf la plămâni, nu avea nimic, aşa spun ei… I-au recomandat internarea dar i-au spus că e o banală răceală că o să fie vorba de un paracetamol, de… Ştiind că are copil mic acasă, că are serviciu, a doua zi era de tură – poate asta a fost greşeala lui – a semnat că refuză internarea”, a povestit soţia jandarmului.

Câteva ore mai târziu, tânărul a murit. Medicii i-au spus soţiei că a făcut stop cardio-respirator, că i s-a coagulat sângele în organism, i-au cedat toate organele pe rând, în decurs de jumătate de oră maxim.

„Ar fi ceva gen septicemie, suspectează şi o meningită virală, de aia am făcut şi noi cei care am intrat în contact cu el am făcut o doză preventivă de antibiotic. Dar nu, nu mi-au dat răspuns clar. Aşteptăm rezultatele necropsiei…”, a mai spus soţia, potrivit vestea.net.

Jandarmul Constantin Toma a făcut 16 ani sport de performaţă şi nu orice sport ci rugby, în Liga 1 (ultimul club la care a fost legitimat fiind, probabil, CSU Ştiinţa Petroşani). Şi după ce s-a lăsat de sportul de performanţă acesta ducea o viaţă foarte ordonată, făcea în continuare zilnic mişcare (cel puţin 30 de minute numai de exerciţii fizice, după cum spun apropiaţii), mergea în drumeţii, era adeptul unei alimentaţii sănătoase. La testele fizice periodice de la Unitatea de Jandarmi din Neamţ, rezultatele obţinute îl clasau mereu printre primii.

Probabil că necropsia va stabili o cauză a morţii.