Anchetă extinsă: Ministrul de Interne a cerut reevaluarea dosarelor făcute de poliţiştii din Ilfov

Anchetă după crima de la Otopeni. Ministrul de Interne Mircea Duşa a cerut, marţi, reevaluarea dosarelor de la sfârşitul anului 2011 până în prezent, făcute de poliţiştii din Ilfov, informează România TV.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 09:37
Anchetă extinsă: Ministrul de Interne a cerut reevaluarea dosarelor făcute de poliţiştii din Ilfov

Mircea Duşa a cerut o anchetă de amploare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, după crima de la Otopeni. Oficialul a cerut ca ancheta să nu se limiteze doar la cazul tinerei japoneze ucise, ci şi la toate dosarele de la Ilfov, cu autor necunoscut.

Duşa a constatat nereguli privind activitatea poliţiştilor, care nu au luat în considerare probele şi nu au audiat martorii.

În cursul acestei săptămâni vom finaliza ancheta. Ieri am am extins activitatea de control referitor la activitatea Poliţiei Transporturi. Ancheta nu vizează numai acel dosar care se referă la persoana din Japonia, ci vizează toate dosarele din 2010 încoace care s-au soldat cu AN-uri„, a spus Duşa.

Acesta a precizat că îi va trage la răspundere pe cei care se fac vinovaţi, pentru că „cetăţenii trebuie să aibă încredere în poliţie„, potrivit România TV.

Ministrul de Interne Mircea Duşa a declarat, vineri, că a dispus un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru a verifica dosarele cu autori necunoscuţi care presupun violenţe sau crime comise de suspecţi. „Un asemenea control nu-l ordon pentru a acoperi anumite nereguli. Un control trebuie să se finalizeze cu măsurile disciplinare, cu măsurile prevăzute de lege pentru cei care nu şi-au făcut datoria”, a spus Mircea Duşa la România TV.