Anchetă în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase. VEZI CE AU RIDICAT PROCURORII

Parchetul Instanţei Supreme a început o anchetă în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a petrecut incidentul. Anchetatorii au ridicat mai multe probe din locuinţa lui Năstase din Strada Zambaccian.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 06:33
Anchetă în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase. VEZI CE AU RIDICAT PROCURORII

Poliţia a ridicat, joi, toate armele fostului premier Adrian Năstase, după ce aceasta a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, în urma condamnării la închisoare cu executare.

Joi dimineaţă procurorii au finalizat cercetările acasă la Adrian Năstase. Anchetatorii au ridicat două obiecte de vestimentaţie (cămaşa şi maieul) pe care Adrian Năstase le purta în momentul producerii incidentului, arma folosită, respectiv un revolver SMITH &WESSON, calibru 38 special şi proiectilul provenit de la focul de armă tras, în privinţa acestora din urmă fiind dispusă expertiza balistică.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului, a fost sigilată încăperea  în care se aflau armele deţinute. Astăzi, 21.06.2012, în jurul orelor 1200, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au procedat la  desigilarea încăperii, în vederea predării armelor Serviciului Arme din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Totodată, la parchetul de pe lângă ÎCCJ sunt în derulare audieri ale personalului medical care a acordat îngrijiri la faţa locului, precum şi ale echipei de poliţişti care au comunicat mandatul de executare a pedepsei.

De asemenea, au fost solicitate Spitalului de Urgenţă Floreasca acte medicale  privind diagnosticul postoperatoriu.

Iniţial, procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru, a anunţat că, miercuri noapte, de la locuinţa lui Adrian Năstase au fost ridicate o armă de foc şi mai multe obiecte.

Întrebat câte focuri de armă au fost trase, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a spus că în urma cercetării la faţa locului „se poate afirma că este foarte probabil să se fi tras un singur foc de armă”. El a precizat că proiectilul a fost descoperit la faţa locului.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa, el provocându-şi o rană în zona gâtului, cu un pistol.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.

Surse judiciare au declarat că, în urma verificărilor, s-a constatat că Adrian Năstase deţine permis de port-armă.

Potrivit surselor citate, doar unul dintre cei doi poliţişti care au mers la locuinţa lui Năstase pentru punerea în executare a mandatului l-a însoţit pe acesta în camera în care fostul premier a cerut să meargă.

Fostul premier Adrian Năstase este internat la Spitalul Floreasca.