Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după vizita neanunţată a ministrului Sănătăţii

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Prahova a dispus o anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, duă ce ministrul Sănătăţii a făcut o vizită neanunţată în unitatea medicală şi a descoperit mai multe nereguli. Şeful CJ spune că deficienţele "nu sunt majore, dar sunt deranjante, mai ales că cei din spital au tot ce le trebuie pentru ca aceste deficienţe să nu existe".

RomaniaTV.net
30 mart. 2019, 12:30
Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după vizita neanunţată a ministrului Sănătăţii

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a declarat pentru News.ro că a dispus demararea unei anchete interne după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a solicitat demiterea directorului de îngrijiri în urma unei vizite neanunţate făcute în noaptea de vineri spre sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

„Dacă se va dovedi că doamna director de îngrijiri este responsabilă va fi demisă, dacă nu, va fi demis cel care e responsabil pentru aceste deficienţe”, a spus Toader.

Bogdan Toader susţine că deficienţele constatate „nu sunt unele majore, dar sunt derajnante”, având în vedere că spitalul nu se confruntă cu lipsuri din punct de vedere material, conform declaraţiilor preşedintelui CJ Prahova.

Surse din spital au declarat că, în timpul controlului, ministrul Sănătăţii a discutat că aparţinători care aşteptau de trei ore pentru a primi date despre rudele venite în urgenţă, fără ca nimeni din spital să vină să le spună în ce situaţie sunt pacienţii intraţi în Unitatea de Primiri Urgenţe. De asemenea, în secţii nu erau puse la dispoziţie materiale precum botoşeii şi şervetele de unică folosinţă, deşi acestea se află în dotarea spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că a constatat, în urma unui control inopinat la Spitalul Judeţean din Ploieşti, că sunt probleme la Unitatea de Primiri Urgenţe în ce priveşte modalitatea în care sunt trataţi pacienţii, felul în care li se vorbeşte şi comportamentul cadrelor medicale, dar adaugă că a găsit şi „mizerie”. „Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate”, afirmă Pintea, precizând că a cerut şefului Consiliului Judeţean să îl demită pe directorul de îngrijiri.

Sorina Pintea a făcut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un control inopinat la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

„Am intrat în Unitatea de Primiri Urgenţe, din păcate medicii erau foarte ocupaţi, era multă lume, asta este adevărat. Unitate de Primiri Urgenţe care are nevoie de renovare… Acolo, foarte mulţi pacienţi, aşa cum spuneam, şi i-am întrebat dacă există asistent social, dacă există persoane dedicate care să informeze aparţinătorii, periodic, despre starea pacienţilor. Teoretic, uzanţele spun că din jumătate în jumătate de oră trebuie să ieşi să informezi pentru că oamenii sunt îngrijoraţi. Nu există. Există două asistente sociale care sunt angajate în Unitatea de Primiri Urgenţe”, a detaliat ministrul Sănătăţii.

Citește și: Control neanunţat al ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Ploieşti. Ce a declarat Sorina Pintea UPDATE


loading...