Andreea Chiţu şi Monica Ungureanu, medalii de bronz la CE de JUDO de la Kazan

Andreea Chițu a câștigat, joi, medalia de bronz la categoria 52 kg, la Campionatele Europene de judo de la Kazan (Rusia), după ce a învins-o în meciul decisiv pe elvețianca Evelyne Tschopp. De asemenea, tot bronz a câştigat şi Monica Ungureanu, la categoria 48 kg.

21 apr. 2016, 16:33
Andreea Chiţu şi Monica Ungureanu, medalii de bronz la CE de JUDO de la Kazan

Andreea Chițu era campioana europeană la această categorie, după aurul cucerit anul trecut la Jocurile Europene de la Baku, întrecere care a ținut loc și de Campionate Europene. Chițu are și două medalii de argint la ultimele două ediții ale Mondialelor (2014, 2015).

Andreea Chițu a trecut în optimi de Laura Gomez (Spania), în sferturi a dispus de rusoaica Iulia Rîjova, pentru ca în penultimul act să cedeze în fața franțuzoaicei Priscilla Gneto, obținând apoi victoria în meciul cu Evelyne Tschopp (Elveția), pentru locurile 3-5. Larisa Florian a fost învinsă în primul tur de Tschopp.

Andreea Chițu a adus a doua medalie de bronz a României la Kazan, după cea obținută de Monica Ungureanu, la cat. 48 kg. Monica a dispus în meciul decisiv de italianca Valentina Moscatt.

La cat. 48 kg, Monica Ungureanu a învins-o în optimi pe Olga Aladoșvili (Georgia), în sferturi a trecut de Reka Pupp (Ungaria), dar a pierdut semifinala cu Charline van Snick (Belgia), învingând-o în meciul decisiv pe Valentina Moscatt. La aceeași categorie, Violeta Dumitru a fost întrecută în primul tur de franțuzoaica Laetitia Payet.

La cat. 57 kg, Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică și mondială, a pierdut meciul de debut, în optimi, în fața bulgăroaicei Ivelina Ilieva. Loredana Ohâi a cedat, la rândul său, în runda inaugurală, în fața polonezei Arleta Podolak.

Președintele Federației Române de Judo, Florin Lascău, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că obiectivul României la Campionatele Europene de la Kazan, programate între 21 și 24 aprilie, este câștigarea a 1-2 medalii, dar nu ar fi surprins dacă sportivii se vor întoarce în țară cu 3 medalii. România a aliniat la startul competiției nouă judoka, vineri urmând să concureze Ștefania Adelina Dobre (63 kg) și Cristian Bodîrlău (81 kg), iar Daniel Natea (100 kg) va intra pe tatami sâmbătă.