Andrei Baciu demască jocul de orgolii care oprește implementarea certificatului verde: „Toată lumea e de acord. Sunt abordări diferite care privesc, până la urmă, același lucru”

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit marți seară la DIGI 24, despre implementarea certificatului verde și a făcut un apel către populația în vederea vaccinării anti-Covid-19.

06 ian. 2022, 00:02
Andrei Baciu demască jocul de orgolii care oprește implementarea certificatului verde: „Toată lumea e de acord. Sunt abordări diferite care privesc, până la urmă, același lucru”

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit marți seară la DIGI 24, despre motivele pentru care coaliția politică refuză implementarea certificatului verde, în formă actuală.

„Toată lumea este absolut de acord cu acest mecanism, cu necesitatea introducerii acestui mecanism. (…) E vorba despre o calibrare și identificare a celei mai potrivite formule finale. Sunt mecanisme și abordări un pic diferite care privesc, până la urmă, același lucru. Am văzut că au fost forme diferite. Pașii necesari au fost parcurși, dar rămâne această decizie de luat.”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu, cifrele care atestă eficiența serului anti-COVID: „93,5% dintre pacienţi internaţi la ATI erau nevaccinaţi”

E important să facem ceea ce ține de fiecare în parte, a adăugat Andrei Baciu.

„Opoziția acuză că vă e frică de un anumit partid care organizează proteste și ar putea să crească în amploare aceste proteste dacă se introduce un astfel de certificat și de aceea se amână decizia. E o chestiune de curaj?”, a fost următoarea întrebare lansată de moderatorul Digi24 pentru Andrei Baciu.

„Din punctul meu de vedere, toate lucrurile pe care le-am prezentat și care s-au făcut la Ministerul Sănătății, spre exemplu, în ultima perioadă, nu au nicio legătură cu vreo dezbatere politică. Sunt lucruri profesionale, tehnice, medicale, bazate pe dovezi științifice. Cred că asta e ceea ce îi interesează pe oameni, nu ce spune opoziția vs. puterea ș.a.m.d.”, a afirmat apoi secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morți COVID-19 din UE. Andrei Baciu: „Vaccinarea este singura soluţie”

La finalul intervenției de la Digi24, Andrei Baciu a făcut un apel către populație: „Trei doze ne ridică protecția și imunitatea în fața Omicron, în comparație cu vaccinul clasic și tulpina anterioară. Pentru cei care au două doze, hai să facem doza trei! Pentru cei care nu au făcut, pe bune, nu s-a întâmplat nimic cu nimeni (n.red. cu nicio persoană) care s-a vaccinat. Hai să ne vaccinăm și să scăpăm de chestia asta.”