Andrei Gerea, noul ministru al Economiei: Singura soluţie ca să revitalizăm Oltchim e integrarea cu Arpechim

Singura soluţie economică pentru ca problemele Oltchim să fie rezolvate este integrarea combinatului cu rafinăria Arpechim, a declarat joi noul ministrul al Economiei, Andrei Gerea, la preluarea mandatului de la Daniel Chiţioiu, care a deţinut interimar această funcţie, potrivit Agerpres.

17 oct. 2013, 09:43
Andrei Gerea, noul ministru al Economiei: Singura soluţie ca să revitalizăm Oltchim e integrarea cu Arpechim

‘Sperăm cu toţii (ca privatizarea Oltchim – n.red.) să fie o reuşită. Eu fiind şi parlamentar argeşean, este o dorinţă să vedem Oltchimul privatizat, ca şi Cupru Min-ul, iar celelalte probleme să fie rezolvate. În orice caz, trebuie să fiţi şi dumneavoastră convinşi că vom face tot ceea ce depinde de noi să vedem problema rezolvată.

Întrebat dacă doreşte o integrare a combinatului Oltchim cu Apechim, el a răspuns: ‘Evident! Nu numai că o doresc eu, ci şi din punct de vedere economic este singura soluţie. Nu am vorbit cu cei de la Petrom încă, nu am avut când’.

Rafinăria Arpechim Piteşti, deţinută de Petrom, este principalul furnizor de materii prime al combinatului petrochimic din Râmnicu Vâlcea. Petrom a închis activitatea rafinăriei în urmă cu doi ani, din cauza cererii scăzute de carburanţi de pe piaţa locală. De atunci, Oltchim este nevoit să aducă materiile prime de la alte rafinării mai îndepărtate şi din import, cu costuri mult mai mari.

Ministrul interimar al Economiei, Daniel Chiţoiu, a predat mandatul ministerial joi dimineaţă deputatului liberal Andrei Gerea, spunându-i că acest minister are în prezent de rezolvat probleme arzătoare, precum privatizarea Oltchim şi atragerea de investiţii la Cupru Min.

În urmă cu câteva zile, Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru al Economiei, decizia fiind anunţată chiar în ziua în care plenul Senatului a respins solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva sa.

 

VEZI SI:

Varujan Vosganian: Oltchim va intra în insolvenţă